Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda: Popusti važe i naredna tri mjeseca

I dalje će važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda

Odlukom Odbora direktora EPCG, popust za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjivaće se i u narednom periodu, do 31. decembra tekuće godine, saopšteno je iz EPCG.

Prema tome, dodaju, i dalje će važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda.

Odlukom su obuhvaćena:

1. Domaćinstva – članovi Zlatnog tima – sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od 13 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga;

2. Domaćinstva – ostali redovni kupci – sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od pet odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

“Svrha ovakve politike popusta, kao što je i ranije naznačeno, jeste podsticanje štednje. S tim u vezi, Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije”, zaključuju u EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve