Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda: HE Perućica na remontu od 31. jula

''Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu ‘Perućica’, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE ‘Perućica'''

Redovni godišnji remont HE „Perućica“, ove godine, počeće 31. jula, a potpuna obustava rada u elektrani biće od 2. avgusta tekuće godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Kako navode, pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE „Perućica“ ove godine biće odrađene, između ostalog, i dvije značajnije investicije i to: zamjena dva blok-transformatora T3 i T4 vrijednosti oko 900 hiljda eura kao i revitalizacija generatora G1 i G2 vrijednosti oko milion eura.


“Ove aktivnosti se odrađuju u sklopu Ugovora zamjene 5 blok-transformatora i revitalizacije svih 7 generatora u HE ‘Perućica’. Ukupne vrijednosti ovih investicija su vrijednosti blizu 6 miliona eura, a očekuje se da Ugovori budu realizovani do kraja 2021. godine”, dodaju iz EPCG.

Ističu da će okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema početi u subotu 31. jula dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 31. avgusta kako bi HE „Perućica“ od 01. septembra bila spremna da se ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

“Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu ‘Perućica’, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE ‘Perućica'”, zaključuju iz EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Elektroprivreda: HE Perućica na remontu od 31. jula – CG Vijesti
30.07.2021-12:57 12:57

[…] Aktuelno […]