Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Ekonomski odnosi Crne Gore i Meksika ne prate odlične političke odnose

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je istakao da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i konstatovao potrebu intenziviranja parlamentarne saradnje koja podsticajno djeluje na jačanje sveukupnih odnosa

Ekonomski odnosi ne prate u dovoljnoj mjeri odlične političke odnose naših zemalja i postoji prostor za brži rast spoljnotrgovinske razmjene, kazao je ambasador Meksika u Crnoj Gori Marko Antonio Garsija Blanko tokom posjete predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

Marko Antonio Garsija Blanko, Ivan Brajović

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je istakao da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i konstatovao potrebu intenziviranja parlamentarne saradnje koja podsticajno djeluje na jačanje sveukupnih odnosa.

Blanko je, naglašavajući važnost koju redovni politički dijalog ima za jačanje prijateljskih veza, pohvalio napredak koji je postignut u bilateralnim odnosima i konstatovao da ostaje prostora za njihovo dalje snaženje.

“Na sastanku je bilo riječi o brojnim turističkim potencijalima Crne Gore i ključnim infrastrukturnim projektima, uz naglasak na neophodnost jačeg povezivanja privrednika i turističkih organizacija dvije države. Obostrano je izraženo očekivanje da se u narednom periodu dodatno intenziviraju parlamentarni kontakti i unaprijedi saradnja Crne Gore i Meksika u oblasti turizma, telekomunikacija, poljoprivrede, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća”, navode u Skupštini.

Na sastanku je bilo riječi i o kandidaturi Meksika za Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija i značaju saradnje u multilateralnim okvirima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve