Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

EKIP: Telekom da vrati novac od pretplate

Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) preporučila je Crnogorskom Telekomu da do kraja godine prima zahtjeve pretplatnika fiksne mreže koji žele da sa paketa Standard i Super pređu na Basic.

Telekom bi trebalo i da im nadoknadi uvećani iznos pretplate koji su počeli da obračunavaju od 1. septembra, piše Pobjeda.

Telekom je, naime, korisnicima paketa Standard i Super uveo mjesečnu pretplatu od 3,83 eura od 1. septembra. Tom su prilikom uveli i Basic paket, za koji nema pretplate i ima skoro iste pogodnosti kao i nekadašnji Standard.

Prema saznanjima Pobjede, taj paket fiksne telefonije, bez interneta i broudbenda ima 26 hiljada korisnika, uglavnom staračkih i seoskih domaćinstava. Uvođenje pretplate na Standard paket trebalo je da poveća prihod Crnogorskog Telekoma za 1,5 miliona eura.

– Agencija je takođe preporučila da korisnici prelaz na Basic paket mogu da dogovore i pozivanjem kol centra, na broj 1500, kao i da korisnicima koji nijesu u mogućnosti da lično posjete poslovnicu Crnogorskog Telekoma bude omogućeno da ugovore za Basic paket potpišu u mjestu prebivališta, kazali su Pobjedi iz EKIP-a.

EKIP je, kako se dodaje, rukovodeći se odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama, posebnu pažnju posvetio načinu obavještavanja korisnika o promjenama uslova korišćenja ugovora sa telekomunikacionim kompanijama.

EKIP je od Telekoma tražio da ubuduće korisnike kojima se mijenjaju ugovoreni uslovi korišćenja usluga moraju obavijestiti pisanim putem na potpuno jasan, vidljiv i nedvosmislen način, u skladu sa članom tri Zakona o elektronskim komunikacijama, koji precizira da se djelatnost elektronskih komunikacija zasniva na obezbjeđivanju sistema nedvosmislenog i pouzdanog obavještavanja korisnika o cijenama i uslovima korišćenja javnih elektronskih komunikacionih usluga.

Telekom je do 1. avgusta nudio Standard paket po cijeni od 6,07 eura, za koji nije bilo pretplate, a uključivao je 100 minuta poziva u lokalu od 19 do sedam sati. Super paket je uključivao hiljadu minuta od 19 do sedam sati za lokalne pozive i upola niže cijene poziva ka omiljenom broju u Telekomovoj fiksnoj mreži.

Od 1. avgusta za oba paketa je uvedena pretplata od 3,83 eura, koja uključuje dvije hiljade minuta poziva ka fiksnoj i dvije hiljade minuta poziva ka mobilnoj mreži Telekoma, bez dodatne naplate.

Uveden je i Basic paket, bez pretplate i sa po 50 minuta lokalnih poziva u vrijeme slabog i 50 minuta u vrijeme jakog saobraćaja. Njegova ukupna cijena je 6,07 eura, kao ranijeg Standard paketa.

Telekom je o tim promjenama obavijestio EKIP 20. juna i naveo da su korisnici obaviješteni putem medija i obavještenjem uz račune, u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama.

Kompanija je omogućila korisnicima da novi Standard paket besplatno koriste u avgustu, a sa naplatom pretplate je počeo od 1. septembra, s tim što su korisnici mogli do kraja oktobra da pređu na drugi paket i dobiju refundaciju. EKIP je preporučio da im se to omogući do kraja godine.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve