Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Egejska asocijacija mladih privrednika može doprinijeti saradnji Crne Gore i Turske

Tursku delegaciju je predvodio Alp Avni Yelkenbiçer, predsjednik EGIAD-a, a činili su je predstavnici industrijskog sektora, energetike, finansijskog konsaltinga, metaloprerade, tekstilne industrije, građevinarstva, logistike, ICT i drugih

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je sa delegacijom Egejske asocijacije mladih privrednika (EGIAD) o mogućnostima saradnje.

Tursku delegaciju je predvodio Alp Avni Yelkenbiçer, predsjednik EGIAD-a, a činili su je predstavnici industrijskog sektora, energetike, finansijskog konsaltinga, metaloprerade, tekstilne industrije, građevinarstva, logistike, ICT i drugih.

Egejska asocijacija mladih privrednika (EGIAD) je nevladina organizacija osnovana 1990. godine koja danas ima 658 članova i okuplja više od 3500 kompanija sa ukupno 110.000 zaposlenih te slovi za prestižnu poslovnu organizaciju u Egejskom regionu. Kompanije koje udružuje EGIAD djeluju u industriji (56 %), uslugama (39 %) i poljoprivredi (5 %).

“Kao nevladina organizacija mi smo bitan faktor u demokratskim i procesima koji doprinose ulaganjima u Tursku kao i predstavljanju naših investitora u inostranstvu. Nastojimo da budemo konstantna i konkretna podrška mladim privrednicima, a poseban fokus naših aktivnosti je na razvoju preduzetništva, održivosti i digitalizaciji”, rekao je Yelkenbiçer.

On je dodao da EGIAD ima veoma dobru saradnju sa Privrednom komorom Izmira, čiji je predsjednik njihov član, pa je ponudio da budu most u uspostavljanju intenzivnijih relacija ove asocijacije sa crnogorskim partnerima.

Radovanović je tokom sastanka predstavio Privrednu komoru, asocijaciju koja objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu i prva je adresa za uspostavljanje partnerstava sa inostranim kompanijama. Apostrofirao je snažnu saradnju koju Komora baštini sa poslovnim asocijacijama Turske i izrazio očekivanje da će u narednom periodu ona biti intenzivirana i sa EGIAD-om.

“Zadovoljstvo je razgovarati sa privrednicima koji mogu doprinijeti razvoju ekonomske saradnje Crne Gore i Turske”, kazao je Radovanović.

Predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore Uroš Bulatović predstavio je ovu asocijaciju koja ima 150 članova i za četiri godine, koliko posluje, prepoznata je kao uvaženi partner u kreiranju strategija koje odnose na mikro, mala i srednja preduzeća i mlade, članica je savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i partner Privredne komore i drugih institucija. Unija je 2019. godine ponijela vrijedno priznanje Emerging Europe za najbolju inicijativu osnaživanja mladih.

U radu sastanka učestvovao je Erdal Karaomerolu, savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske koji je okarakterisao EGIAD kao udruženje „vrlo dinamičnih i ambicioznih mladih privrednika čije aktivnosti služe na ponos cijele Turske“.

Učestvovale su i direktorica sektora za udruženja Slavica Pavlović i samostalna savjetnica Jelena Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve