Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović u Danilovgradu: Opština koja je na pravi način razumjela pogodnosti Vlade

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je u Danilovgradu otvorio novi market “Voli”, u koji je uloženo oko 5,5 miliona eura

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je u Danilovgradu otvorio novi market “Voli”, u koji je uloženo oko 5,5 miliona eura.

“Danas sam imao zadovoljstvo da pristustvujem otvaranju tržnog centra Voli u Danilovgradu, dakle investicija koja je i finansijski vrijedna, i vrijedna po broju radnih mjesta koja otvara ali dopunski vrijedna zato što će značiti novi impuls poljoprivrednoj proizvodnji”, rekao je on.

On je rekao kako je Danilovgrad opština koja je na pravi način razumjela pogodnosti od strane Vlade kreiranog povoljnog poslovnog ambijenta.

Istakao je kako je zadovoljan što je današnjom posjetom mogao da posvjedoči produžetku kontinuiteta odgovornog razvoja danilovradske opštine.

“Uspjela je da pogodnostima koje je i sama obezbijedila privuče veliki broj novih investitora i da zbog toga obezbijedi dinamično zapošljavanje i da danas konstatujemo da je prosječna stopa nezaposlenosti u ovoj Opštini oko 3,5% ispod crnogorskog prosjeka.

 

Pored toga što se dogodilo prethodnih godina, Danilovgrad je danas, takođe, u središtu jedne veoma intenzivne faze infrastrukturnog razvoja. Upravo su u toku realizacije krupnih radova i krupnih projekata u oblasti putne infrastrukture, mislim prije svega na bulevar koji se gradi između Podgorice i Danilovgrada, ali i rekonstrukciju regionalnog puta od KP Doma do Vranjskih Njiva”, rekao je Đukanović.

Takođe, istakao je kako želi da afirmiše ono što je urađeno u prethodnom periodu na planu društvene infrastrukture.

“Danilovgrad je u međuvremenu rekonstruisao svoj Zavičajni muzej, obnavljao Umjetničku galeriju i jako puno radio na unaprijeđenju infrastrukture za sport.

Prije svega, radi se o rekonstrukciji glavnog terena FK „Iskra“ i gradnji pomoćnog terena što je rezultiralo i sportskim uspjesima FK „Iskra“. Dakle, FK „Iskra“ je uspjela danas da, kao jedan prestižan fudbalski klub u Crnoj Gori, bude dio kvalifikacija za Ligu Evrope i koristim priliku da im i čestitam na uspjesima i da im poželim sreću da uspješno prebrode prvu stepenicu i da idu dalje ka internacionalnim uspjesima danilovgradskog fudbala”, kazao je predsjednik.

Ono što je posebno vrijedno pomena, kako je istakao, to su privredne inicijative ili privredne investicije.

Srećan je bio, kako je kazao, kada je vidio započete radove na obnovi hotela Zeta.

“Hotel Zeta nam je svima u jako lijepom sjećanju i znamo da to nije bio samo turistički objekat, nego jedno prestižno mjesto društvenog života Danilovgrada i danilovgrađana. Dakle, zaista sam radostan da je napokon hotel Zeta dobio pravog investitora za kojeg sam potpuno ubijeđen da će u predviđenim rokovima i na bazi projekta koji je danas prezentiran uskoro dovesti do jednog novog modernog turističkog kapaciteta i da će to biti još jedno povraće mjesto kvalitetnog i zanimljivog društvenog života u ovom gradu”, naglasio je Đukanović.

Kada znamo da, kako je rekao, imamo problem sa pandemijom COVID-19 i pandemijom koja je paralisala ne samo investicije nego i onaj tekući ekonomski život svuda po svijetu, misli da je utoliko impresivnije ovo što je ostvareno u Danilovgradu i što je danas u realizaciji.

“Zato sam veoma zadovoljan i siguran da će Danilovgrad i dalje nastaviti da igra jednu vrlo pozitivnu ulogu u podsticanju i svih drugih sredina u Crnoj Gori kroz konkurenciju poslovnih ambijenata na nivou opština, da podstiče i druge opštine da svi zajedno unaprjeđujemo imidž Crne Gore kao investicione destinacije, kao biznis destinacije, da svakog dana imamo sve više investitora, sve više ljudi koji će započinjati svoj biznis u Crnoj Gori, sve više malih i srednjih preduzeća, a to će naravno davati i najkvalitetniji i najdinamičniji impuls daljem ekonomskom i društvenom razvoju naše zemlje”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve