Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Otvorena fabrika bileta za 70 novih radnih mjesta

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas na otvaranju nove fabrike bileta – trupaca u okviru kompanije UNIPROM-KAP da je Evropski put – proces promišljene strateške transformacije svih segmenata našeg društva, uključujući i našu industriju.

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas na otvaranju nove fabrike bileta – trupaca u okviru kompanije UNIPROM-KAP da je Evropski put – proces promišljene strateške transformacije svih segmenata našeg društva, uključujući i našu industriju.

„To je borba za unaprjeđenje postojećih i osvajanje novih proizvodnih procesa, poput ove kojoj danas svjedočimo. Jer svaki novi proizvod je novo radno mjesto i nova prilika da svaki zaposleni podigne kvalitet života na željeni nivo“ – kazao je premijer Marković na svečanosti na kojoj su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i vlasnik UNIPROM KAP-a Veselin Pejović otvorili novu fabriku.

Premijer je kazao da smo danas svjedoci da je za 16 mjeseci nova Fabrika otvorila kapije za oko 80 novih radnika, da je investicija vrijedna oko 15 miliona eura realizovana u vrlo kratkom roku i da kreće u godišnju proizvodnju od čak 70 hiljada tona bileta, vrijednih na ino tržištu oko 175 miliona dolara.

„Kada znamo da je u okviru Kombinata nedavno otvorena i nova fabrika silumina, koja već proizvodi specijalne legure čija je godišnja vrijednost oko 75 miliona dolara – dozvolite da uputim iskrene čestitke vlasniku kompanije UNIPROM, gospodinu Veselinu Pejoviću za hrabre poslovne poteze; za investicije od preko 25 miliona eura u proizvodne kapacitete; a prije svega za nova radna mjesta u Kombinatu aluminijuma“ – kazao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je rekao na svečanosti da ovdje, nadomak Podgorice, crnogorsko društvo kreira proizvod kojim cijeli svijet svakodnevno trguje.

„Proizvod standardizovanog kvaliteta, koji se kotira na berzama od Londona do Čikaga i čija vrijednost diktira poteze najvećih globalnih korporacija. Danas, kada svjedočimo šestogodišnjem zdravom radu te proizvodnje, lakše je nego ikad reći da aluminijska industrija ima još mnogo toga da pruži Crnoj Gori“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je podsjetio da je na prošlogodišnjem otvaranju fabrike aluminijskih legura kazao da nije racionalno gajiti ambicije zatvaranja savremenog puta, od prirodnog resursa do finalnog proizvoda, u nacionalnim okvirima, ali da jeste jeste i racionalno i patriotski boriti se da što veći dio tog puta pređemo sopstvenim snagama.

„Novih 25 miliona eura, materijalizovanih u dvije nove fabrike, izdižu krajnji proizvod crnogorske aluminijske industrije za stepenicu više. Baš kao što smo prošle godine svjedočili prvom iskoraku – temeljnoj promjeni pristupa, danas potvrđujemo pravi put. Put ka proizvodnji finalnih proizvoda, koja će, kada je dosegnemo, biti konačni dokaz transformacije naše industrije u modernu razvijenu industriju. Pet decenija tradicije i lekcija naučenih iz brojnih iskušenja, čak i nekih situacija koje su nam izgledale bezizlazne, ali prije svega odlučnost, predanost i inventivnost sadašnjeg vlasnika i menadžerskog tima, obavezuju sve nas da se sa posebnom senzibilitetom i ubuduće odnosimo prema potencijalu koji nosi proizvodnja aluminijuma“ – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na otvaranju fabrike bileta UNIPROM KAP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve