Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Otvaranje novih radnih mjesta je ključna potreba Cetinja

Đukanović je konstatovao da je nakon nekoliko godina primjene Zakona o Prijestonici lokalna uprava pronašla pravu metodologiju za odabir ključnih projekata za finansiranje iz kapitalnog budžeta, pri čemu nije važan kvantitet već pravi odabir i održivost

Proaktivniji pristup privlačenja novih investicija će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, što je ključna potreba Cetinja i vitalni egzistencijalni interes njegovih građana, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sjednici Senata Prijestonice, na kojoj je usvojen Program razvoja Cetinja za 2021. godinu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je konstatovao da je nakon nekoliko godina primjene Zakona o Prijestonici lokalna uprava pronašla pravu metodologiju za odabir ključnih projekata za finansiranje iz kapitalnog budžeta, pri čemu nije važan kvantitet već pravi odabir i održivost.

“U Programu razvoja Prijestonice za narednu godinu je 14 projekata čiji je cilj unapređenje kvaliteta života građana kroz izgradnju stanova za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, rekonstrukciju gradskih i seoskih saobraćajnica, unapređenje turističke ponude grada i sportskog života”, navode u Đukanovićevom kabinetu.

Najavljeno je i obezbjeđivanje nove lokacije za rad RTV Cetinje i tehničko osavremenjavanje.

“Uz ocjenu da su uz podršku Senata Prijestonice i u prethodnom periodu ostvareni značajni rezultati na planu unapređenja infrastrukturnih i projekata opšteg interesa, ocijenjeno je da glavni zadatak Senata i lokalne uprave mora biti usmjeren na otvaranje novih radnih mjesta za građane Prijestonice, kao i trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja”, naglasili su u kabinetu predsjednika.

Na današnjoj sjednici Senata usvojen je i Plan rada Senata za narednu godinu, uz ocjenu da je to tijelo u prethodnom periodu bilo i servis za građane Cetinja prepoznajući njihove potrebe i zahtjeve.

Sjednici su prisustvovali i članovi Senata, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve