Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Državni sekretar Latić u radnoj posjeti institucijama iz oblasti pomorstva

Latić je istakao da će taj resor, nastaviti da preduzima aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovnih procesa, te kadrovsko i administrativno snaženje ove lučke kapetanije

Državni sekretar Ismet Latić, sa saradnicima, nastavio je radnu posjetu institucija iz oblasti pomorstva i obišao Lučku kapetaniju Bar, Upravu pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i privredna društva AD “Marina” i “Barska plovidba” AD.

“Radnu posjetu započeo je razgovorom sa Predragom Ratkovićem, lučkim kapetanom u Lučkoj kapetaniji Bar. Nakon što je detaljno informisan o funkcionisanju ove organizacione jedinice, državni sekretar Latić istakao je da je svjestan značaja koji Lučka kapetanija Bar ima, posebno imajući u vidu nadležnosti i poslove koji se obavljaju u kapetaniji”, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Latić je istakao da će taj resor, nastaviti da preduzima aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovnih procesa, te kadrovsko i administrativno snaženje ove lučke kapetanije.

“U sklopu ove radne posjete, državni sekretar Latić susreo se i sa rukovodstvom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, gdje se upoznao sa funkcionisanjem i izazovima sa kojima se susreće ova institucija. Nakon sastanka, državni sekretar je naglasio da je od izuzetne važnosti bliska saradnja Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama sa Ministarstvom kapitalnih investicija, te da u potpunosti podržava napore koji idu u pravcu poboljšanja ove saradnje, u obostranom interesu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Latić je imao i odvojene sastanke sa menadžmentima privrednih društava AD “Marina” i “Barska plovidba” AD, na kojima je upoznat sa rezultatima poslovanja ove dvije izuzetno značajna kompanije. Tom prilikom zajednički je konstatovana opredeljenost kako ministarstva, tako i ovih privrednih subjekata da zajednički rade na prevazilaženju problema i izazova sa kojima se susreću, a sve u cilju sveukupnog unapređenja crnogorske pomorske privrede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve