Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DRI traži da joj Ministarstvo finansija dostavi prijedlog zakona o budžetu

Zvanični dopisi upućeni Ministarstvu finansija i socijalnog staranja su integralno objavljeni na internet stranici Državne revizorske institucije

Državna revizorska institucija zatražila je od Ministarstva finansija i socijalnog staranja da joj dostavi Prijedlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu, Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, kao i Prijedlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2021. godinu, koje je Vlada utvrdila 30. marta.

Kako je saopšteno iz DRI, imajući u vidu da je Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu utvrđen u ranijem sazivu Vlade, kao i da je povodom istog obavljena revizija i urađen izvještaj, ta institucija zvaničnim dopisom zahtijeva od Ministarstva da se pored Prijedloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu dostavi informacija o eventualnim promjenama u odnosu na prethodno revidirani dokument, kao i informacija o eventualnim promjenama u elektronskoj bazi podataka Glavne knjige državnog Trezora.

“DRI je zatražila od Ministarstva da dostavi utvrđeni Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, kao i Prijedlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2021. godinu, imajući u vidu njenu nadležnost da (…) prilikom donošenja budžeta Crne Gore i završnog računa Crne Gore daje Skupštini pregled svojih saznanja o buždetu i stanju imovine, ukazuje na uzroke i posljedice bitnih nedostataka i nepravilnosti i predlaže mjere za njihovo otklanjanje”, dodaju u toj instituciji.

Zvanični dopisi upućeni Ministarstvu finansija i socijalnog staranja su integralno objavljeni na internet stranici Državne revizorske institucije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve