Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, saopšteno je iz Državne revizorske institucije.

Državna revizorska institucija je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

“Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu: senator DRI Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator DRI Zoran Jelić – član Kolegijuma izražava pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju i pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na reviziju pravilnosti”, navodi se u saopštenju DRI.

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

“Revizijom pravilnosti utvrđeno da je subjekt revizije  finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju osim navedeno u Izvještaju  pod tačkom 10.1.2 – Potraživanja i pod tačkom 10.2.2 – Troškovi ugovorenih naknada i troškovi pomoći i stipendija”, navodi se u saopštenju.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2018. godinu je takođe izvršena provjera realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja za 2017.godinu.

“Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja za 2018. godinu utvrđeno je da je subjekt revizije realizovao dvije preporuke i djelimično realizovao jednu preporuku”, navodi se u izvještaju DRI.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve