Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Drakić na Dunavskoj konferenciji u Ulmu

Tokom skupa stručnjaci iz politike, biznisa i nauke razgovarali su, između ostalog, o uticaju rata u Ukrajini na Dunavski region i o tome kako se prekogranični lanci vrijednosti mogu učiniti otpornijim na spoljašnje šokove

Predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i potpredsjednik Dragan Kujović učestvovali su na Dunavskoj konferenciji održanoj u Ulmu.

Posjeta njemačkom gradu realizovana je na poziv Privredne komore Ulma, a u cilju jačanja tržišta energetske efikasnosti u državama potencijalnim partnerima. Crnogorsku delegaciju pored predstavnika Privredne komore Crne Gore činili su direktor Agencije za investicije Mladen Grgić i Ivan Mrvaljević, izvršni rukovodilac Direkcije za razvoj i investicije u Elektroprovredi Crne Gore.

Konferenciju pod nazivom ”Dunavska regija na raskršću promjena – impulsi ekonomskih politika iz Strategije EU za Dunavsku regiju”, organizovalo je Ministarstvo za ekonomska pitanja, rad i turizam Baden-Virtemberga i grad Ulm.

Tokom skupa stručnjaci iz politike, biznisa i nauke razgovarali su, između ostalog, o uticaju rata u Ukrajini na Dunavski region i o tome kako se prekogranični lanci vrijednosti mogu učiniti otpornijim na spoljašnje šokove.

Učesnici Konferencije su, u okviru četiri tematske sesije i panel diskusije razgovarali o ključnim faktorima i pravcima za održiv i sveobuhvatan rast Dunavskog regiona. Razmijenjena su mišljenja i iskustva u oblasti bioekonomije kao pokretača stvaranja novih vrijednosti – sa primjerom Hrvatskog drvnog klastera, zatim digitalizacije, turizma, održive mobilnosti kao i energetike.

Tokom boravka u Njemačkoj, predsjednica Drakić imala je bilateralne susrete sa predstavnicima crnogorske dijaspore, Privredne komore Frankfurta, Tursko-njemačkog udruženja, te uspješnim turskim privrednicima kao i predstavnicima Privredne komore Ulma.

Posjeta crnogorske delegacije organizovana je u saradnji sa generalnom konzulkom Crne Gore u Frankfurtu Ivanom Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve