Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Samo ste potvrdili da nakaradno tumačite zakon, suprotno interesima djece

''Postupajte po svojoj savjesti i u interesu djece, a ne u interesu jedne odlazeće strukture ministarstva u kojem ste po ugovoru privremeno angažovani''

Sadržaj saopštenja bivše članice DPS, Nine Delević upravo je potvrda navoda iz saopštenja Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku naše stranke. Zbog ovakvog odnosa prema istini Nina nikada nije mogla da napreduje u DPS i sada se pokušava svetiti, koristeći nekompetentnog ministra Spajića i njegovog kontroverznog sekretara Odovića, napisali su u saopštenju iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS.

”Stav iz neukog saopštenja “da se radi o normativnom okviru, koji je DPS kreirala prethodnih 30 godina, a koji onemogućava isplatu dodatka za djecu koja su korisnici prava na ličnu invalidninu ili dodatka na njegu i pomoć, ukoliko se ne nalaze na redovnom školovanju”, upravo potvrđuje ono što smo napisali u prethodnom saopštenju a odnosi se na vašu interpretaciju kojom ćete korisnike prava na ličnu invalidninu i dodatka na njegu i pomoć ostaviti bez dječijeg dodatka”, dodali su.

”Način na koji tumačite normu je u potpunoj suprotnosti sa interesom korisnika, dakle djece ometene u razvoju. A osobi koja se u brojnim dopisima predstavljala lažno kao savjetnik ministra finansija i socijalnog staranja, iako joj je uloga definisana ugovorom čiji faksimil dostavljamo (a što je daleko od pozicije savjetnika) poručujemo: Vjerujemo da imate ambicije da postanete savjetnik, i da zato branite neodbranjivo – ukidanje dječijeg dodatka za osobe kojima je on najpotrebniji – ali sve i da se sjutra raspiše oglas za prijem u radni odnos, za još uvijek upražnjeno mjesto “ savjetnika” , sigurni smo da onaj ministar koji bude na čelu resora, kada se bude vršio odabir kadrova, neće izabrati Vas. Zato postupajte po svojoj savjesti i u interesu djece, a ne u interesu jedne odlazeće strukture ministarstva u kojem ste po ugovoru privremeno angažovani”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve