Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dožić: Vraćena su nam sredstva i isti dan poslata inspekcija, sramota

Damjanović, prema riječima Dožića, potpuno razumije potrebe privrednika, samim tim i kompanije Uniprom jer, kako kaže, ta kompanija ne traži ništa osim ono što je po zakonu. A zakon je, kako kaže, nedvosmislen

Glavni menadžer KAP-a Nebojša Dožić saopštio je da je sa predsjednicom PKCG Ninom Drakić bio na sastanku kod ministra finansija Aleksandra Damjanovića te da je razgovor bio više nego korektan.

Damjanović, prema riječima Dožića, potpuno razumije potrebe privrednika, samim tim i kompanije Uniprom jer, kako kaže, ta kompanija ne traži ništa osim ono što je po zakonu. A zakon je nedvosmislen, naglašava Dožić:

“Od predaje prijave za povraćaj PDV maksimalan zakonski rok da se novac nama vrati je 30 dana. Prijavu za jun predali smo 7.jula i krajnji zakonski rok da nam uplate naš novac bio je 7.avgust.

Čak su oni krajem juna završili kontrolu, potpisali su je njihovi inspektori i nama poslali primjerak da je sve u redu. Zašto onda nijesu povratili sredstva nije jasno ni ministru, ni meni”, objašnjava Dožić za Antenu M.

Kako ističe, ista stvar ponovila se sa prijavom za jul.

A onda, kada su radnici izašli na ulicu, sva sredstva su vraćena!

“Zašto, to pitajte direktora PU”- kaže Nebojša Dožić.

On, međutim, otkriva da je odmah nakon uplate novca, PU povukla potez koji pokazuje da se taj organ ne ponaša, nejblaže rečeno, u skladu sa dobrom praksom.

„Istoga dana kada su nam vraćena sredstva, došla je inspekcija i najavila trogodišnju kontrolu. Ja nisam želio da tražim od Damjanovića da tu kontrolu zaustavi, niti se mi te kontrole plašimo. Ali, kakva je to poruka svim budućim inostranim i domaćim investitorima u Crnoj Gori, i svim privrednicima u Crnoj Gori. Šta to znači”, pita (se) Dožić i dodaje:

“Ako vi tražite svoje pare, tražite da vam ih vrate u skladu sa zakonom kako bi nastavili da obavljate svoju djelatnost, od koje žive i oni i svi mi u Crnoj Gori, odmah će vam, dakle, poslati inspekciju. Kako neko da dođe u ovu državu da investira, kakva je to poruka?

Ako tražite svoje, ono što su dužni da vam vrate, mi vam šaljemo trogodišnju inpekciju! Šta onda rade svakoga mjeseca, ako moraju baš sad da rade trogodišnju kontrolu?”

Dožić ističe da ne želi da se spušta na taj nivo i da je jasno o čemu se radi.

“Sve se zna kakav su zadatak dobili ti inspektori, možete pretpostaviti. Sramota!”

Dožić kaže da Poreska inspekcija mora da se potrudi da privrednicima vrati njihove pare čim prije, krajnji zakonski rok, kaže on, treba da bude izuzetak, a van roka ne smije da bude nikad. Ukoliko je cilj PU da privreda radi nesmetano, a ne da kompanijama otežava poslovanje.

I Damjanović je, ističe Dožić, slaglasan sa tim.

“Ja drugo nijesam ni očekivao, nemam nikakve primjedne na današnji sastanak sa ministrom Damjanovićem, čak naprotiv”, kaže Dožić za Antenu M.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Majka
02.09.2022-09:24 09:24

Kako je vješt litijaš Damjanović. Daka i drešaji mlate sa njim.