Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Dodijeljeno 150.000 eura za razvoj biznisa u Opštini Bar

Opština Bar nastavlja da ulaže značajna sredstva u razvoj preduzetništva, podršku biznis idejama i otvaranje novih poslova i radnih mjesta

Predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisao je ugovore sa 30 barskih preduzetnicika kojima su dodijeljena sredstva za biznis planove na kokursu za podršku preduzetništvu za 2021. godinu, u ukupnom iznosu od skoro 150.000 eura, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su istakli, Opština Bar nastavlja da ulaže značajna sredstva u razvoj preduzetništva, podršku biznis idejama i otvaranje novih poslova i radnih mjesta, potvrđujući svoju otvorenost prema građanima i namjeru da budžetska sredstva što više ulaže i vraća u lokalnu zajednicu i privredu u cilju opšteg razvoja i ekonomskog napretka.

“Prvoplasirano privredno društvo na konkursu je DOO ”Mondo bianco” koje je za biznis plana vešeraja dobili podršku od 5.000 eura, zatim slijedi preduzetnik Luka Budimić sa idejom “Kupovina savremene opreme u cilju unapredjenja poslovanja i zaštite životne sredine” koja je podržana sa 4.973,90 eura, dok je trećeplasirani na konkursu DOO “Frequency” i biznis plan “Print click, platform za digitalno štampanje” koji je podržan sa 5.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Napominju da su isti iznos dobili i preduzetnici Luka Šćepanović i Lazar Novaković za biznis planove Lookability studio i turističku valorizaciju poljoprivrednog gazdinstva “Olive Queen”. I ostali biznis planovi preduzetnika koji su podržani na konkursu dobili su podršku za realizaciju identične finansijske vrijednosti.

„Očekujemo ubrzo realizaciju podržanih projekata kako bi zajednica osjetila benifite i koristi od takvog društvenog angažmana svih ljudi čije ideje su zavrijedile podršku ali i ulaganja Opštine u takve ideje i napore. Uvjereni smo da u Baru svako može naći mjesto za sebe i, kako lični razvoj, tako i doprinos društvu u cjelini i u tome nikada eće izostati podrška Opštine.“ naveo je Raičević.

Poručio je da se na ovaj način daje podrška razvoju poslovnih prilika.

„Opština Bar na ovaj način daje snažan impuls razvoju povoljnog poslovnog ambijenta i stvaranju novih prilika za poslovanje i zapošljavanje svim zaintersovanim građanima, otvaranje novih radnih mjesta, te stvara uslove za dugoročno ubrzanje ekonomskog razvoja i održivo poboljšanje kvaliteta života u opštini Bar.“ zaključio je predsjednik Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve