Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Dodijeljene Godišnje nagrade Centralne banke za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad

O nagradama je odlučivala komisija koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke

Svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2022. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije upriličena je danas, povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila.

“Nagradu za najbolji diplomski rad dobila je Alberta Bikaj za rad “Digitalizacija plaćanja”, dok je najboljim magistarskim radom ocijenjen rad “Analiza determinanti i postupka upravljanja portfoliom nekvalitetnih kredita na primjeru Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine” Jelene Drašković. U kategoriji doktorskih radova, nagrada je dodijeljena Martinu Bojaju, za doktorski rad “Maintaining price stability in Montenegro through governance of external and internal factors of inflation“ (Održavanje stabilnosti cijena u Crnoj Gori kroz upravljanje eksternim i internim inflatornim faktorima)”, saopšteno je iz Centralne banke.

O nagradama je odlučivala komisija koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke.

Dobitnicima je nagrade uručila predsjednica Komisije za dodjelu Godišnje nagrade, viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić.

“Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine imali čast da analiziramo preko 20 vrlo kvalitetnih radova pristiglih na konkurs Centralne banke. Ono što Komisija zapaža je konstantan uzlazni trend kvaliteta pristiglih radova, počevši od aktuelnosti tema koje obrađuju, hipoteza koje testiraju, pa do korišćenja analitičkih metoda testiranja postavljenih hipoteza”, istakla je Kalezić.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski, 3.000 eura za najbolji magistarski, i 4.000 eura za najbolji doktorski rad.

Od ustanovljenja 2007, Godišnju nagradu Centralne banke dobilo je 46 diplomaca, magistara i doktora nauka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve