Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Đurović: Želimo da turizam u Crnoj Gori živi 365 dana

Otvoren 33. Sajam turizma i aktivnog turizma u Sloveniji

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović govorio je na otvaranju 33. Sajma turizma, Alpe Adria u Sloveniji, na kojem se Crna Gora predstavlja kao zemlja partner.

Riječ je o jednom od najznačajnijih događaja u turizmu koji promoviše zeleni i održivi turizam, te predstavlja široki spektar ponuda za ljubitelje aktivnog odmora.

“Tržište Slovenije je jedno od važnijih kada su u pitanju regionalni turisti. Predstavljanje na ovom, ne tako malom turističkom tržištu doprinijeće boljoj vidljivosti Crne Gore i boljem prezentovanju turističke ponude u zemljama koje su izuzetno zainteresovane za ponudu aktivnog turizma u zemljama Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom na ovogodišnjem sajmu prezentuju ponudu za predstojeću ljetnju sezonu,kao i ponude za periode pred i post sezone.

Na otvaranju Sajma, Đurović je Crnu Goru predstavio kao zemlju sa obiljem nevjerovatnih lokacija i aktivnosti od plaža Jadranskog mora do visokih vrhova Prokletija, Bjelasice i Durmitora, ali I zemlju kvalitetne event ponude i dom nekih od najstarijih vinograda i maslina u Evropi, kao i brojnih lokacija svjetske baštine UNESKO-a.

“Cilj Ministarstva i ove Vlade je da učinimo Crnu Goru cjelogodišnjom destinacijom. Želimo da turizam živi svih 365 dana”, kazao je Đurović.

Kako je naveo, turistima u Crnoj Gori su na raspolaganju brojne avanture, počev od adrenalinskih I aktivnih sportova, kao i jedinstvene ski&sea ponude koja uključuje aktivnosti od hodanja na krpljama do jedrenja, i to u jednom danu.

“U ovome je draž naše male Crne Gore”, dodao je Đurović.

Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković je istakla da su veze između Slovenije i Crne Gore iz godine u godinu intenzivnije, što je potvrdio I status Crne Gore kao zemlje partnera ovogodišnjem sajmu.

“Tržište Slovenije je za nas od izuzetnog značaja, prošle 2022.g smo u odnosu na 2021.g ostvarili rast broja dolazaka turista iz Slovenije u kolektivnom smeštaju od 120 odsto i broja noćenja od 113 odsto.

“To je odličan pokazatelj koji nas upućuje da nastavimo sa promotivnim aktivnostima, a nastup kao zemlja partner na sajmu Alpe Adria u Ljubljani nas je izvrsno pozicionirao na slovenačkom tržištu. Posebno smo ponosni što su danas sa nama lokalne turističke organizacije i zajedno planiramo nastavak promotivnih aktivnosti na ovom tržištu”, kazala je Tripković Marković.

Tokom dana, delegacija Crne Gore predvođena ministrom Đurovićem, sastala se sa Matjaž Hanom, ministrom ekonomije, turizma i sporta Republike Slovenije.

Na sastanku je bilo riječi o dodatnom povezivanju naših destinacije, saradnje I privlačenju većeg broja slovenačkih turista, te razmijeni iskustava i dodatnog jačanja saradnje u svim oblastima ekonomije.

Rješenje je u partnerstvu, koordinaciji i povezivanju, zaključeno je na sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve