Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Želimo da pružimo ruku svim našim komšijama

On je, kako je saopšteno iz MEK, ambasadora Trpkoskog upoznao sa prioritetima u daljem radu tog resora

Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija baštine tradicionalno prijateljske odnose, uz intenzivnu podršku i razumijevanje za evropski put Crne Gore i odlučnost da postane prva naredna članica EU, ocijenjeno je na sastanku ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i ambasadora Republike Sjeverene Makedonije NJ.E. Mihajla Trpkoskog.

„Jedna od intencija nove Vlade je uspostavljanje harmoničnih odnosa sa svim zamljama u regionu. Želimo da vidimo region kao jedinstveno odredište u smislu saradnje, podrške i privredne povezanosti, kao i da se, i u skladu sa tom sinergijom dalje ekonomski razvijamo“, poručio je Đurović.

On je, kako je saopšteno iz MEK, ambasadora Trpkoskog upoznao sa prioritetima u daljem radu tog resora.

„Crnu Goru čeka nova ekonomska realnost, rješavanje strukturnih ekonomskih problema i stvaranje povoljne investicione i preduzetničke klime.

Pored imperativa da život građanki i građana Crne Gore učinimo još boljim, a Crnu Goru dijelom evropske porodice, moramo je dodatno učiniti onim što zaslužuje, a to je da bude prepoznata kao sigurna investiciona i turistička destinacija“, poručio je Đurović.

Sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju Crne Gore sa Sjevernom Makedonijom u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije i turizma, kroz organizovanje biznis foruma i unapređenje avio i putne infrastrukture.

Ambasador Trpkoski čestitao je ministru Đuroviću na mandatu i zahvalio na prijemu. On je  ministru predočio prioritet Republike Sjeverne Makedonije, a to su evropske integracije, članstvo u EU.

Govoreći o ekonomiji Sjeverne Makedonije, stavio je akcenat na još intenzivniju regionalnu saradnju.

Ambasador je iskoristio priliku i uručio pozivnicu ministru za učestvovanje na Prespa Forum dijalogu u Ohridu.

„Ovaj Forum je mjesto na kojem se tradicionalno razmjenjuju mišljenja i iskustva o stanju u ekonomiji, kako u regionu, tako i u  Evropi. Drago mi je što dijelimo mišljenje da naša saradnja može i treba da bude intenzivnija, kao i to da su investitori iz Sjevne Makedonije dobrodošli u Crnu Goru, ali i obratno“, kazao je ambasador Trpkoski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve