Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Vlada da preispita mogućnost smanjenja akciza na gorivo

Đurović naglašava da su u URI svjesni činjenice da se radi o globalnom problemu na koji Vlada nema uticaja ali da globalno poskupljenje gotovo svih sirovina kao i kanala distribucije ukazuje na to da se mora povesti računa o mogućnosti korišćenja sopstvenih sirovina i proizvoda koji bi bili alternativa inostranim

Zadnje poskupljenje svih vrsta goriva nepovoljno utiče kako na životni standard građana tako i na cijelu privredu i u ovakvoj situaciji Vlada Crne Gore bi trebala preispitati mogućnost smanjenja akciza kako bi se ublažilo svako poskupljenje goriva na svjetskoj berzi, kazao je danas potpredsjednik URE, Goran Đurović.

Đurović naglašava da su u URI svjesni činjenice da se radi o globalnom problemu na koji Vlada nema uticaja ali da globalno poskupljenje gotovo svih sirovina kao i kanala distribucije ukazuje na to da se mora povesti računa o mogućnosti korišćenja sopstvenih sirovina i proizvoda koji bi bili alternativa inostranim.

„Kovid vrijeme u kome živimo ukazuje na neophodnost većeg ulaganja u domaću proizvodnju kako bi se smanjila zavisnost Crne Gore od uvoza inostranih proizvoda. Vlada mora biti svjesna opasnosti turbulentne globalne ekonomske situacije i mora naći način da je prevenira kako bi zaštitila standrad građana i stabilnost privrede“, kaže Đurović..

On dodaje da je u posljednjih 30 godina uništena crnogorska proizvodnja što je uzrokovalo veliku zavisnost od uvoza a samim tim pokazalo ranjivost države na globalna pomjeranja.

„URA će u narednom periodu insistirati na ulaganje u obnovu proizvodnje kako bi se ta ranjivost smanjila“, zaključio je potpredsjednik URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve