Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Vlada će pomoći dalji razvoj Herceg Novog

On je kazao da je Vlada spremna da, u granicama svojih mogućnosti, pomogne lokalnoj samoupravi u svim izazovima sa kojima se suočava

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović posjetio je Herceg Novi i sa predsjednikom opštine Stevanom Katićem razgovarao na temu predstojeće ljetnje sezone i planovima za valorizaciju brojnih turističkih lokaliteta u tom gradu.

“Imali smo sjajnu turističku sezonu, ovu očekujemo da će biti još bolja. Herceg Novi ide uzlazno. Vjerujem da je za nama jedan od najposjećenijih Praznika mimoze, sa sadržajnim programom i siguran sam da će lokalna samouprava i turistička organizacija nastaviti ovako da promovišu svoj grad”, poručio je Đurović.

On je kazao da je Vlada spremna da, u granicama svojih mogućnosti, pomogne lokalnoj samoupravi u svim izazovima sa kojima se suočava.

“Problemi koji tište Herceg Novi kao što je Institut Simo Milošević, kao što je bolnica Meljine, kao što su gužve tokom ljeta, problemi su koji muče i svakog građanina Crne Gore i cijelu Vladu. Pokušavamo, dosta je kompleksna situacija pravno- formalna, pokušavamo da se izborimo i da riješimo neke od tih problema. Nadamo se da ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom uspjeti u tome”, naveo je Đurović.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma kandidovalo je dva važna projekta iz Herceg Novog- Citadelu i put za Sportsko selo za kapitalni budžet za 2024. godinu.

“Što se tiče ekonomije spremni smo da podržimo sve projekte koji dolaze iz ove opštine u vidu novih pogona, proizvodnje, privrednika koji žele da napreduju u svom biznisu i ja ih pozivam da iskoriste tu mogućnost i apliciraju na naše programe podrške, jer nije nam cilj da se vrte iste kompanije, želimo da napravimo disperziju i da kompanije i privreda iz Herceg Novog takođe osjete benefite vladinih programa”, kazao je Đurović.

Predsjednik opštine Stevan Katić poručio je da lokalna samouprava radi na tome da se poboljšaju granični prelazi Sitnica i Kobila ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dok se projektuje i lokalna obilaznica koja bi rasteretila saobraćaj u gradu. On je optimista pred predstojeću ljetnju sezonu.

„Početkom ove godine i realizacijom Praznika mimoze ovdje u Herceg Novom imali smo sigurno u februaru i jedan rekordan broj turista, što je prevazišlo naša očekivanja. A ako se po jutru dan poznaje, i po informacijama koje smo podijelili, sigurno će ova naredna turistička sezona biti rekordna po svim najavama koje imamo do sada kada je u pitanju i Herceg Novi i Crna Gora“,rekao je Katić.

U sklopu posjete Herceg Novom ministar Đurović obišao je Sportski centar Igalo sa hotelom Play, Žvinje – Sportsko selo i Gondolu Ilinica kao i hotel Lazure Marina & Spa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve