Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Nema dogovora, ostaje neradna nedjelja

Prema njegovim riječima, Ministarstvo ekonomskog razvoja je imalo obavezu da pokrene socijalni dijalog kako bi se došlo do dogovora i potpisivanja OKU koji je krovni ugovor između poslodavaca i sindikata

Neradna nedjelja u trgovinama neće biti ukinuta, kazao je za CdM ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Kako je kazao, ono što je provejavalo kao moguće rješenje je da se odustane od prijedloga da se nedjeljom radi cijele godine, već tri mjeseca ljeti i dva mjeseca zimi, zbog sezone.

“Međutim, nakon dodatnih konsultacija sa svojim članstvom ni Unija poslodavaca, ni Privredna komora nisu spremne da preuzmu odgovornost da u ovom trenutku nametnu obavezu svim granama da bi omogućili trgovini da radi pet mjeseci. UPCG iz istog razloga prošle godine nije prihvatila takav predlog”, dodaje Đurović.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo ekonomskog razvoja je imalo obavezu da pokrene socijalni dijalog kako bi se došlo do dogovora i potpisivanja OKU koji je krovni ugovor između poslodavaca i sindikata.

“Vlada Crne Gore je obećala da neće donositi bilo kakve jednostrane odluke kao i da će poštovati sve ono što se socijalni partneri dogovore. Kako je izgledno da ne postoji prostor za dogovor u ovom trenutku ostaje ista situacija sa neradnom nedjeljom kao što je bila i do sada”, kaže ministar za CdM.

Socijalni savjet će, kako dodaje, u narednom periodu kordinirati Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

“Nadam se da će ministar Admir Adrović u narednom periodu naći model za dogovor koji će obezbijediti prava radnika i prava poslodavaca”, zaključio je ministar Đurović u izjavi za CdM.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve