Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović uputio čestitku povodom Dana Privredne komore Crne Gore

''Povodi poput današnjeg predstavljaju i lijepu priliku da se prisjetimo svih pregalaca koji su, tokom gotovo jednog vijeka, dali nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore. Uvjeren sam da svi zajedno dijelimo mišljenje da su njihovi napori i zalaganja utkani u današnji privredni život''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana Privredne komore Crne Gore i obilježavanja 94 godine postojanja, predsjednici Komore Nini Drakić, svim zaposlenima i članovima Komore uz želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

„Povodi poput današnjeg predstavljaju i lijepu priliku da se prisjetimo svih pregalaca koji su, tokom gotovo jednog vijeka, dali nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore. Uvjeren sam da svi zajedno dijelimo mišljenje da su njihovi napori i zalaganja utkani u današnji privredni život”, naveo je Predsjednik u čestitki.

Đukanović je kazao da, brzog i stabilnog ekonomskog razvoja teško može biti bez velike upornosti, pregalaštva, investicija, konstantnog učenja i dostizanja novih standarda. Radeći na takav način uspjeli smo da pređemo put od najmanje razvijene države bivše Jugoslavije, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, da obnovimo nezavisnost, postanemo članica NATO-a i ostvarimo značajan napredak u procesu pristupanja EU.

“Drugačiji način rada nije donio dobre rezultate i sada su pred nama brojni i teški izazovi. Da bi ih brže prevazišli, i istovremeno ispunili očekivanja građana Crne Gore i predstavnika biznisa, potrebno je da radimo više i odgovornije, i da konstruktivnije sarađujemo”, naveo je u čestitki.

U tom procesu Privredna komora Crne Gore ima veoma važnu ulogu, jer je dijalog sa privrednicima i njihovo uključivanje u proces kreiranja razvojnih politika najbolji put za jačanje povjerenja, uspostavljanje savremenih standarda i dostizanje novih vrijednosti.

“U uvjerenju da ćete nastaviti aktivnosti na daljem unaprjeđenju ambijenta za bisnis i investicije u Crnoj Gori, želim Vam uspjeh u daljem radu”, zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve