Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Elektroprivreda odoljela napadima hakera

''Veliki zahvalnost dugujem svim našim stručnjacima, uložili su velki napor, ali naši serveri su ostali očuvani'',kazao je Đukanović

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović pohvalio je inženjere kompanije i saopštio na današnjoj konferenciji za novinare da je sistem nacionalne elektroenergetske kompanije stabilan, odnosno, da su prve analize potvrdile nijesu imali oštećenja njihove postrojenja.

“Već danas vraćamo pojedine servise, a za koji dan mislim da će stanje biti potpuno redovno. Veliki zahvalnost dugujem svim našim stručnjacima, uložili su velki napor, ali naši serveri su ostali očuvani”, kazao je Đukanović.

Željezara

Iz EPCG poručuju da su spremni da kupe Željezaru, ali da se mora vidjeti koja je sve to imovina koju bi kupili od turskog investitora.

Kazao je Đukanović danas i da su decenije propuštene za izgradnju novih proizvodnih pogona, a da i da nas neke državne institucije koče njihovu izgradnju.

“Mislio sam da ćemo lani početi gradnju vjetro parka na Gvozdu, a ustvari tek treba da počnu zemljani radovi. Čekali smo dva i po mjeseca odluku jedne institucije zbog dvije od 20-ak vjetrenjača, jer one, navodno, mogu da ugroze životnjski svijet. Konkretno – slijepe miševe. Da i ne govorim kako nam funkcioniše sistem javnih nabavki, koliko nas usporava to odlaganje po desetak dana… a vremena nema”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, misli da sve investicije EPCG, treba da budu proglašene javnim interesom, kako bi se izbjegle procedure.

“Naši građani plaćaju električnu energiju po 50 eura po mWh, a cijena barzi je danas premašila 800 eura. To je strmoglavi rast i to niko nije mogao predvidjeti, ni u ludilu. Zato tvrdim da nemamo vremena i ko zna kakva nas energetska kriza očekuje naredne godine”, pojasnio je Đukanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
29.08.2022-13:37 13:37

E kamo lijepe srece da je odoljela i tebi!!!!

RIR
29.08.2022-20:31 20:31

E da je znao da su rusi ” haker “ pa da stavi tri prsta na srce -ništa nebi mogli hakeri ni njemu ni elektroprivredi —/no , poljubili ruku prletu…/