Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj Krivokapiću: Platite obaveze koje imaju Plantaže, u suprotnom ih blokiramo

U svom odgovoru premijeru, Đeljošaj je poručio da su ''Plantaže najveći neprijatelji razvoja Opštine Tuzi'', te najavio blokadu računa te kompanije ukoliko ne dođe do izmirenja njihovih obaveza

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj oglasio se nakon izjave premijera Zdravka Krivokapića koji je iznio, kako je naveo, “teške i netačne optužbe” da ta opština želi da uništi kompaniju Plantaže.

U svom odgovoru premijeru, Đeljošaj je poručio da su “Plantaže najveći neprijatelji razvoja Opštine Tuzi”, te najavio blokadu računa te kompanije ukoliko ne dođe do izmirenja njihovih obaveza.

“Povodom nastupa predsjednika Vlade Crne Gore Zdrako Krivokapić, koji javno, bez poznavanja problematike, nažalost, iznosi teške ali netačne optužbe da Opština Tuzi želi da uništi Plantaže, javno i direktno ću ga obavjestiti o tačnom stanju oko problema sa ,,13.jul – Plantaže AD”. Ono što biste trebali da znate, jeste da ova firma decenijama koristi našu djedovinu, koja je oduzeta našim precima, sa odlukama vlasti da istu koriste”, saopštio je Đeljošaj.

Takođe, kako navodi, Vlada Krivokapića “nezakonito je našu djedovinu, sa statusom “na korišćenje“, dala u vlasništvo Plantažama”.

“O ovome će neko odgovarati pred organima demokrataske države Crne Gore. Planataže su najveći neprijatelji razvoja Opštine Tuzi i ne samo to, ponašali su se tako svi rukovodioci do skoro. Koriste našu zemlju i nikad nijedan cent nijesu uložili u našu opštinu niti su naši građani zaposleni u ovu firme, iako na stotine i stotine zaposlenih imaju na platnom spisku”, dodao je predsjenik Opštine Tuzi.

Đeljošaj poručuje da će ta Opština naplatiti zakonske obaveze.

“Sada, kada imamo našu kuću, našu opštinu, naravno da ćemo naplatiti zakonske obaveze. Nažalost, Vi podstičete nezakonito djelovanje i kritikujete poštovanje zakona, ali to radite nesvjesno, jer Vaša mržnja je prema Tuzima najizraženija jer ste baš u Tuzima, prvi put “slomili glavu“, a ako krenete, ponovo ćete”, dodaje se u saopštenju.

Prema njegovim riječima, Opština Tuzi ima pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije za svoj rad, kako kaže,” što Vi nikada nećete uspjeti ostvariti”.

“Dalje, preporuka DRI za sve opštine je da prinudno naplati porez na nepokretnost. Ministar finansija Spajić me dodatno podržao da naplatimo prinudno sve obaveze na sastanku sa ostalim kolegama iz Zajednice opština”, istakao je Đeljošaj.

Kao rješenje Đeljošaj je predlaže sljedeću opciju.

“Pošto kažete da brinete za Plantaže, a ustvari imate netrpeljivost prema Tuzima, i za ovo ćemo vam predložiti rješenje, pa da vidimo da li brinete za Planataže ili ne preferirate Tuzi.Uplatite iz budžetske rezerve, obaveze koje imaju Plantaže prema Tuzima na račun opštine Tuzi, ja ću isti dan podnijeti skupštini opštine Tuzi prijedlog da ih oslobodimo obaveza u cilju podrške opstanka Plantaža. Dakle da vidimo javno pred građanima Crne Gore da li ste sve ono kako Vas nazivaju Vaši saradnici ili želite da pomognete Planatažama”, poručio je Đeljošaj.

Poručuje da će račun te Kompanije, biti blokiran 17. decembra tačno u podne.

“Nažalost, za Vas nije problematično da su u Plantažama dijelili na stotine hiljada eura i imali razne nezakonite bonuse, nego je za Vas problem jer Opština Tuzi radi po zakonu i Ustavu Crne Gore.
Čekamo Vas do 17. decembra u 10:00 časova, u suprotnom i zbog Vašeg djelovanja, račun Plantaže će biti blokiran tačno u podne. Sve u skladu sa zakonom i Ustavom države Crne Gore”, zaključio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve