Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Direktorka Svjetske banke pohvalila Crnu Goru

Mjere makrofiskalnog okvira Vlade Crne Gore odraz su odlučnosti da se krene naprijed sa potrebnim reformama, ocijenila je novoimenovana direktorka Svjetske banke Linda Van Gelder navodeći da ih podržava.

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima, razgovarao je danas sa delegacijom SB na čelu sa odlazećom direktorkom za Jugoistočnu Evropu, Elen Goldstin, kao i Van Gelder, koja preuzima funkciju direktorke 1. jula.

Govoreći na temu do sada postignutih rezultata saradnje između Crne Gore i SB, Radunović je zahvalio Goldstin na doprinosu i podršci za vrijeme trajanja mandata, a Van Gelder je prenio otvorenost za nastavak dobre prakse komunikacije u narednom periodu.

Saopšteno je da je, u svijetlu aktuelnih dešavanja na polju fiskalne politike, Radunović predstavio novi set mjera prilagođavanja na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, kreiranih sa namjerom snaženja makroekonomskih i fiskalnih pozicija, odnosno kreiranja bolje dostupnosti Crne Gore međunarodnim finansijskim tržištima.

– Direktorka Van Gelder je prenijela podršku mjerama koje se tiču makrofiskalnog okvira, koje su, kako je navela odraz odlučnosti da se krene naprijed sa potrebnim reformama, te potvrdila da će njenim dolaskom na funkciju biti osiguran kontinuitet u dijalogu i partnerstvu, kao i podršci programima koji su definirani strategijom partnerstva SB i Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve