Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Direktora Uprave prihoda i carina biraju u utorak

Na pitanje ko će voditi Upravu do imenovanja novog direktora, izvor iz Vlade je kazao da su do utorka neradni dani, te da posao neće trpjeti, a da Uprava ima pomoćnike direktora

Završni razgovori četiri kandidata Jelene ĐukićRada MiloševićaMilene Petričević Miloša Medenice biće obavljeni u utorak u Ministarstvu finansija, nakon čega će biti imenovan novi direktor Uprave prihoda i carina (UPC), saznaje Pobjeda iz više izvora.

Do tada će Uprava biti bez direktora, budući da je šestomjesečni mandat v.d. direktorice Milene Petričević istekao juče. Prema informacijama našeg lista, razgovori sa kandidatima, koji su ostvarili najbolje rezultate na testu obavljenom u Upravi kadrova, trebalo je da budu završeni juče, nakon čega je prijedlog o izboru novog direktora trebalo da bude upućen Vladi na usvajanje. Međutim, razgovori su pomjereni za narednu sedmicu jer je to tražio Milošević koji je trenutno van zemlje.

“Jedan od kandidata je obavijestio da je službeno odustan, te da u okviru radnog vremena i lično nije moguće da prisustvuje razgovoru u završnoj proceduri, zbog čega nije mogao biti obavljen razgovor u resornom ministarstvu. Razgovor je zakazan za prvi radni dan poslije praznika, a to je omogućeno zbog pravičnosti postupka i jednakosti učešća svih kandidata”, nezvanično je rečeno Pobjedi u Vladi.

Na pitanje ko će voditi Upravu do imenovanja novog direktora, izvor iz Vlade je kazao da su do utorka neradni dani, te da posao neće trpjeti, a da Uprava ima pomoćnike direktora.

Đukić je aktelna pomoćnica direktorice UPC u sektoru naplate, a prethodno je bila načelnica Odjeljenja za naplatu prihoda i postupanje sa carinskom robom u Upravi carina i nezvanični je favorit aktuelne Vlade. Imenovana je za pomoćnicu nakon imenovanja Petrićević za v.d. direktora. Milošević je državni sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u, a prethodno je u Vladi izbornog povjerenja 2016. bio direktor Zavoda za zapošljavanje. Njih dvoje su bili prvorangirani.

Drugorangirana na konkursu bila je Petričević, kojoj je Spajić tražio ostavku početkom marta, ali je ona odbila da ode sa dužnosti, tvrdeći da je ostvarila dobre rezultate. Trećerangirani je bio Medenica, aktuelni pomoćnik direktora za velike poreske obveznike, iz redova Ure.

Prijavu na konkurs, koji je zatvoren 28. marta, poslali su Maja Vučinić, još jedna pomoćnica direktorice UPC, bivši sekretar Ministarstva finansija Goran Petrović, carinski inspektor Siniša Raičević i načelnik pljevaljske UPC Eldin Katana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve