Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Direktor MA: Još nema povratne informacije iz Beograda, očekujemo normalizaciju

Montenegro Airlines 12. juna počinje komercijalne letove, no teškoće u poslovanju uzrokovane COVIDOM 19 i dalje postoje

Avioni ponovo lete. Obradovala je ova vijest turiste koji su jedva čekali da spakuju kofere, ali i avio kompanije koje su zbog obustave saobraćaja u vrijeme korone ostale bez prihoda. Montenegro Airlines 12. juna počinje komercijalne letove, no teškoće u poslovanju uzrokovane COVIDOM 19 i dalje postoje.

Što se tiče letova Montenegro Airlinesa ka Srbiji, koji su kao mjera reciprociteta na naš epidemiološki uslov 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika, zabranjeni, novih povratnih informacija još uvijek nema, kazao je za Novu M Vlastimir Ristić, direktor Montenegro Airlinesa.

„Pa koliko uspijevamo to da pratimo vidimo da se intenzivno vrši komunikacija između nadležnih institucija da se to pitanje riješi, naravno epidemiološka situacija diktira stanje, a mi sa naše strane smo spremni da obnovimo saobraćaj, to je za nas veoma važna linija i regionalno je najbolja, to nije samo za MNE airlines nego i za AIR Srbiju koja ima i tranzitne putnike koji dalje saobraćaju“, kazao je on.

Kako je dodao, ta linija je za Montenegro Airlines jako važna zbog čega će nastaviti sa partnerskim odnosom, ali i inoviranom, još boljom ponudom u saradnji sa turističkim privrednicima, dok su cijene karata naše nacionalne avio kompanije već korigovane, odnosno snižene.

Dodaje da teškoće u poslovanju zbog Covid19 i dalje postoje.

„Raznovrsne su, veoma komplikovane, imamo ih dosta, to su multiplikativni efekti koji usložnjavaju probleme. Sve avio kompanije su napravljene da lete, da saobraćaju, mi smo sada pod velikim ograničenjima, avioni su prepoznati kao glavni nosioci virusa i to je uzrokovalo da sve avio kompanije budu izložene ogromnim restrikcijama, maltene prizemljeni“, kazao je on.

Prvi let u petak biće organizovan za Ljubljanu, a interesovanje turista, kako kaže Ristić, je uglavnom skromno zbog nedovoljno potvrđenih informacija.

„Za sada postoji interesovanje putnika, mi ćemo se potruditi i ova dva dana da unaprijedimo prodaju koliko je to moguće. Radimo sa našim partnerima, svi smo tu, i nadam se biće rezultata. Osim toga promjena regulative – da li ljudi iz Crne Gore koji dolaze u Ljubljanu moraju ići u karantin ili ne moraju, to su stvari koji utiču na prodaju.“

Zbog toga su za pomoć kontaktirali diplomatsku mrežu, a na tome intenzivno radi i Institut za javno zdravlje sa kolegama iz Slovenije. Očekuju, kaže, pozitivan stav, odnosno da se promijeni ta odluka.

„Međutim nije to samo Slovenija, mi idemo za Frankfurt odmah poslije toga 14., pokušavamo onda da povratimo kompletan saobraćaj i tu ćemo imati i Beč, Cirih, biće i Pariz, tako da tad već polako ćemo pokušati da to liči na ljetnji saobraćaj.“

A sa normalizacijom saobraćaja, nadaju se i normalizaciji finansijskog stanja zbog gubitaka koje su i njih, kao i sve kompanije, zadesile u vrijeme korone.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve