Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Uvredljivo niska ponuda za kupovinu akcija Instituta u Igalu

Čak ni MANS ne pokazuje interes za ovu transkaciju”, ukazali su u DF-u

Demokratski front pozvao je Vladu da odbaci ponudu crnogorsko-češkog konzorcijuma za kupovinu državnih akcija Instituta Simo Milošević u Igalu kao uvredljivo nisku i neprihvatljivu i tako zaštiti interese države.

“Ponuda od 10 miliona eura za 56.48 odsto akcija Instituta se ne može drugačije okarakterisati već kao pokušaj neviđene pljačke države Crne Gore, u koju se vlasnik “Olive” vrlo često zaklinje. Ako se zna da Institut ima u vlasništvu 86.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 1600 kreveta i još 200.000 kvadratnih metara zemljišta “na pjenu od mora” lako je i laiku zaključiti o kakvoj ponižavajućoj ponudi se radi”, smatraju u DF-u.

Ocjenjuju da se politička pozadina te transakcije vidi i kroz odluku Vlade Srbije da bez tendera i pribavljanja drugih ponuda proda svoje akcije firmi Oliva Žarka Rakčevića i to po višestruko nižoj cijeni od realne tržišne vrijednosti.

“Imajući u vidu povezanost vlasnika preduzeća “Oliva” sa vlasnicima Vijesti i njima bliskim NVO, niko od ovih struktura javno ne reaguje niti kritikuje ovaj sumnjivi posao i pokušaj pljačke državne imovine. Čak ni MANS ne pokazuje interes za ovu transkaciju”, ukazali su u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve