Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF kreće na Aerodrome uoči odluke o koncesijama: Jandreoski pred smjenom, ni Bojaniću nije sigurno

Ako bi Jandreoski ''preživio'', pitanje je kakva bi bila njegova dalja pozicija, jer teško je raditi u takvoj atmosferi nepovjerenja

Nakon dva mjeseca primirja ponovo se zakuvalo u Aerodromima Crne Gore. Prema informacijama koje su nam potvrđene, izvršni direktor Aerodroma Goran Jandreoski koji je na dužnost stigao tokom ljeta kao vrhunski stručnjak, sada je pred smjenom.

Kako saznajemo, Jandreoski je na udaru članova Borda direktora “jastrebova” iz Demokratskog Fronta, Nebojše Đokovića, predsjednika Odbora direktora ACG i Ognjena Jovovića, člana Odbora direktora ACG.

Na posljednjoj sjednici Odbora direktora koja je održana u petak, situacija se toliko zakomplikovala da je morao da se uključi Državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović i da smiruje strasti.

Državni sekretar Radunović je u poslednjem momentu spriječio da dođe do smjene Janreoskog, već poslije dva mjeseca rada.

Ovo bi bila druga smjena  koju su izazvali ovi “stručnjaci” iz Odbora direktora, imajući u vidu da je u maju ostavku ovom istom Odboru direktora dala Ana Lončarević, nestranačka ličnost, prvenstveno zbog miješanja u nadležnosti v.d izvršnog direktora kao i miješanja u kadrovsku politiku.

Cilj jastrebova iz Odbora direktora je da suprotno svojim zakonskim ovlašćenjima, potpuno umanje značaj i uticaj Izvršnog direktora, što bi imalo katastrofalne posljedice na Aerodrome.

Ono što je zanimljivo jeste da se sve ovo dešava uoči više posjeta kompanija koje su zainteresovane za dobijanje koncesija za modernizaciju Aerodroma. Odluku o koncesijama trebalo bi da donese Vlada, a taj posao bi trebalo da odradi ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. Bojanić je nedavno saopštio da još nije poznata konačna odluka hoće li Aerodromi biti dodijeljeni na koncesiju, ali da je neophodna hitna rekonstrukcija.

Problem za Vladu je što su sadašnje partije vlasti dok su bili opozicija bile izričito protiv toga da se dodijele koncesije. Međutim, sada se sve promijenilo, a članovi Borda direktora iz DF navodno neće odustati dok ne realizuju svoj naum.

Dio Borda želi da preuzme potpunu dominaciju, a na tom putu neće stati po cijenu da i pokrenu političku smjenu Bojanića koji ionako DF već duže vrijeme iritira jer se najduže opirao njihovim imenovanjima po dubini.

Očito je Jandreoski prvi na tapetu, jer i najviše zna, ali ima i poziciju. Svakako, ako bi i Jandreoski ”preživio”, pitanje je kakva bi bila njegova dalja pozicija jer teško je raditi u takvoj atmosferi nepovjerenja, a to posebno je problematično profesionalcima.

Jandreoski ima bogatu profesionalnu biografiju. Diplomirani je inžinjer elektrotehnike, ima diplomu iz menadžmenta civilnog vazduhoplovstva iz Singapura, kao i diplomu iz vazduhoplovstva MBA Aviation graduate na Univerzitetu Dunav Krems. Jandreoski je bio direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Sjevernoj Makedoniji, kao i na rukovodećim pozicijama na aerodromu u Skoplju.

Prioriteti Jandreoskog su sertifikacija aerodroma, optimizacija troškova preduzeća i tehničko unapređenje obje vazdušne luke.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve