Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Vlada da hitno uplati novac Fondu rada

Crna Gora se prvi put u svojoj istoriji suočava sa nevidljivim neprijateljem koji, osim što ugrožava zdravlje cijele populacije prijeti da u potpunosti uništi ekonomsku i socijalnu u egzistenciju svih građana a posebno onih koji su neočekivano, zbog novonastale situacije, ostali bez posla a samim tim i bez primanja, poručuju iz Demokratske Crne Gore

Crna Gora se prvi put u svojoj istoriji suočava sa nevidljivim neprijateljem koji, osim što ugrožava zdravlje cijele populacije prijeti da u potpunosti uništi ekonomsku i socijalnu u egzistenciju svih građana a posebno onih koji su neočekivano, zbog novonastale situacije, ostali bez posla a samim tim i bez primanja, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Arhiva

“Ovo se posebno odnosi na zaposlene u sektoru turizma, ugostiteljstva, mikro, malim i srednjim preduzećima.

Smatramo neophodnim preduzimanje hitnih mjera koje će građanima garantovati osnovne uslove za pristojan život u novonastaloj situaciji.

U skladu sa tim, predlažemo Vladi Crne Gore da hitno uplati novčana sredstva Fondu rada koji bi imao obavezu da pozove sve poslodavce koji su prestali sa radom, dok bi poslodavci imali rok 48 sati da Fondu rada prijave svoje zaposlene sa iznosom neto zarade i broj računa kod poslovnih banaka.

Nakon toga bi Fond rada preuzeo obavezu da, najkasnije do petog u mjesecu, isplaćuje zarade zaposlenima u neto iznosu u kojem je to činio i poslodavac. Takođe, smatramo da bi sva izdvajanja po zaposlenim trebalo ukinuti dok se za to ne steknu uslovi.

Ovim mjerama bismo mnogim građanima, a naročito onima čija je egzistencija dovedena u pitanje, pomogli da prebrode ovaj krizni period koji je nastao usled situacije sa koronavirusom”, navode iz ove stranke.

Povezane vijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve