Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Delić: Nova vlast u Mojkovcu ima veliko povjerenje u žene rukovodioce

Žene u ovoj crnogorskoj varoši upravljaju u sekreterijatima za Opštu upravu, Društvenu djelatnost i kadrovska pitanja, Finasije i lokalne javne prihode, Urbanizam, Stambeno-komunalne poslove i saobraćaj. Jednoj od koleginica povjereno je vođenje Sekreterijata za poljoprivredu i ruralni razvoj

Žene su uvijek bile nosici promjena, one treba da u mnogo većoj mjeri zauzimaju upravljačke i liderske pozicije u lokalnim samoupravama, istakao je predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić, prilikom sastanka sa rukovoditeljkama sekreterijata i direktoricama javnih ustanova u tom gradu.

Žene u ovoj crnogorskoj varoši upravljaju u sekreterijatima za Opštu upravu, Društvenu djelatnost i kadrovska pitanja, Finasije i lokalne javne prihode, Urbanizam, Stambeno-komunalne poslove i saobraćaj. Jednoj od koleginica povjereno je vođenje Sekreterijata za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Da novo rukovodstvo ima veliko povjerenje u ženski kadar potvrđuju rukovodeća mjesta u Centru za kulturu “Nenad Rakočević”, Dnevnom centru za djecu sa smetanjma i teškoćama u razvoju, te mjesto Glavnog administratora u lokalnoj samoupravi.

“Sva ta mjesta su rezultat kvaliteta, odanosti poslu koji im je povjeren, te njihove kreativnosti i progresivnih ideja”, saopštio je Delić.

“One na suptilan način rješavaju eventualne probleme i potencijalne sukobe. Imaju sjajne organizatorske sposobnosti. Ono što je u slučaju naše lokalne samouprave bitno je da ni jedna žena rukovodilac nije imenovana na funkciju radi ispunjavanja normi iz Zakona o ravnopravnosti polova, iako i o njemu vodimo računa. One su to zaslužile svojim stručnim kvalitetima”, istakao je Delić.

Na kraju je uz čestitke za Osmi mart, zahvalio saradnicama na odanosti i predanom radu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve