Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Delegacija MKI, Jandreoski i Radulović u Briselu: Susreti s najvišim čelnicima evropskog avio saobraćaja

Kako su naveli, sastancima će prisustvovati državni sekretar u MKI Zoran Radulović, Milica Mićunović iz resornog Ministarstva, izvršni direktor ACG Goran Jandreoski i njegov zamjenik Petar Radulović

Crnogorska delegacija u kojoj su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) i Aerodroma Crne Gore (ACG) danas putuje u radnu posjetu Briselu, gdje će razgovarati sa čelnicima krovnih institucija iz oblasti avijacije – Direktorata za mobilnost i transport Evropske Unije EC DG-MOVE (Europian Comission Directorate-General for Mobility and Transport's activities), Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL) i Međunarodnog savjeta aerodroma ACI (Airports Council International), saopšteno je iz PR službe Aerodroma Crne Gore.

Kako su naveli, sastancima će prisustvovati državni sekretar u MKI Zoran Radulović, Milica Mićunović iz resornog Ministarstva, izvršni direktor ACG Goran Jandreoski i njegov zamjenik Petar Radulović.

”Cilj službene posjete navedenim institucijama je razmjena iskustva i prakse sa ostalim njihovim članicama, ali i unaprijeđenje zadatih ciljeva iz oblasti transportne politike (Poglavlje 14) što će poboljšati efikasnost pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

U Generalnom direktoratu za mobilnost i transport predstvanike MKI i ACG će dočekati generalni direktor za mobilnost, gospodin Henrik Holoei”, dodali su.

”U EUROCONTROLU, instituciji od krucijalnog značaja za sigurnost vazdušne plovidbe, crnogorska delegacija sastaće se sa generalnim direktorom, Eamannom Brennanom. U Međunarodnom savjetu aerodroma (ACI) sastaće se sa direktorom te organizacije, Oliverom Jankovecom. Posjeta toj instituciji je od velikog značaja, jer Crna Gora po prvi put ima svog predstavnika u bordu ACI, što za državu predstavlja veliki uspjeh ali i obavezu. Izvršni direktor ACG, Goran Jandreoski 26. oktobra 2021. godine na sjednici Generalne skupštine ACI održanoj u Ženevi izabran je za člana njihovog Borda. ACI je tijelo koje unapređuje zajedničke interese evropskih aerodroma i promoviše profesionalnu izvrsnost i učinkovitost”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve