Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija posjetila luku Rovinj

Posjeta je završena obilaskom kompanije BINA Istra, konkretno kontrolne sobe iz koje se prati stanje na Istarkom ipsilonu i tunelu Učka, naplatne jedinice i predstavljanjem jedinstvenog vozila namijenjenog za slučajeve hitnih intervencija u tunelu

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija, tokom radne posjete Hrvatskoj, organizovane i finansirane u okviru Interreg Mediteranskog programa Osmosis, obišla je luku u Rovinju gdje se sastala sa direktorom BINA Istre, Dariom Silićem, članom Uprave Bina-Istra Upravljanje i održavanje, Kristijanom Santalezom i upoznala se sa rješenjima u oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture primijenjenih na teritoriji opštine Poreč.

Direktor kompanije BINA Istra, Dario Silić upoznao je sagovornike sa samom organizacijom i istorijom kompanije, koja je kao koncesionar zadužena za upravljanje i održavanje tkz. Istarskog ipsilona – putne infrastrukture ukupne dužine 141 km koja spaja Pulu sa Umagom, kao Rijeku sa Pulom.

“Silić je prezentovao i podatke koji potvrđuju da je Istarski ipsilon ključna infrastruktura za razvoj turizma i ekonomije Istre. Između ostalog, govorio je i o aternativnim načnima finansiranja i izgradnje autoputa, nadzoru i upravljanju saobraćajem na Istarskom ipsilonu (autoputu), kao i rješenjima putne infrastrukture u turističkom području”, saopšteno je iz Ministarstva.

Santaleza, kao predstavnik BINA Istra – Upravljanje i održavanje govorio je o brojnim prednostima realizacije projekta Istarskog ipsilona, čija je izgradnja iznad svega uticala na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, kao i povećanje nivoa sigurnosti i smanjenje vremena putovanja.

Ministar kapitalnih investicija Crne Gore, Mladen Bojanić, iskazao je zahvalnost za izdvojeno vrijeme i prezentovanje veoma korisnih informacija.

“Predstavljajući detaljnije strukturu Ministarstva na čijem je čelu, aktuelne i planirane projekte, ministar se posebno osvrnuo na detalje o izgradnji autoputa kroz Crnu Goru ističući važnost njegove izgradnje na izuzetno zahtjevnom terenu, kao i izazovima sa kojima se suočavamo u završnoj fazi ovog projekta”, navodi se u saopštenju.

Posjeta je završena obilaskom kompanije BINA Istra, konkretno kontrolne sobe iz koje se prati stanje na Istarkom ipsilonu i tunelu Učka, naplatne jedinice i predstavljanjem jedinstvenog vozila namijenjenog za slučajeve hitnih intervencija u tunelu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve