Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Delegacija CBCG na sastanku sa NRW.BANK

Predstavnici NRW.BANK, koja je od strane sve tri vodeće rejting agencije ocijenjena izuzetno visokim rejtingom, iskazali su interesovanje za saradnju sa CBCG u dijelu plasiranja međunarodnih rezervi

Trećeg dana boravka u Vašingtonu guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i direktorica Sektora za finansijsku stabilnost, istraživanja i statistiku u CBCG Marijana Mitrović sastali su se sa predstavnicima NRW.BANK, Frankom Richterom i Christianom Hardtom.

Predstavnici NRW.BANK, koja je od strane sve tri vodeće rejting agencije ocijenjena izuzetno visokim rejtingom, iskazali su interesovanje za saradnju sa CBCG u dijelu plasiranja međunarodnih rezervi.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da je, zbog izražene neizvjesnosti uzrokovane visokim geopolitičkim rizikom, koji je, između ostalog, doveo do zabrinjavajućeg rasta inflacije, trenutno poželjnije ulaganje u kratkoročne hartije od vrijednosti.

Dogovoreno je da predstavnici NRW.BANK dostave predlog o vrstama i načinu plasmana koji će biti razmotren od strane nadležnih službi u CBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve