Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Delagacija Ministarstva ekonomskog razvoja u posjeti Turskoj, biće riječi i o Željezari

Cilj posjete je intenziviranje ekonomske bilateralne saradnje u dijelu poslovnih i investicionih mogućnosti, trgovine, turizma i unapređenja industrijske politike i saradnje između Crne Gore i Turske

Delegacija Ministarstva ekonomskog razvoja, sa ministrom Jakovom Milatovićem na čelu, boraviće 14. i 15.10.2021, u posjeti Republici Turskoj.

Kako navode, cilj posjete je intenziviranje ekonomske bilateralne saradnje u dijelu poslovnih i investicionih mogućnosti, trgovine, turizma i unapređenja industrijske politike i saradnje između Crne Gore i Turske.

“Posjeta Republici Turskoj prilika je za predstavljanje svih investicionih mogućnosti Crne Gore, kao sigurne destinacije, sa stabilnim javnim finansijama koja je otvorena za sve turske investitore.

Cijeneći prisutnost turskih investitora na našem tržištu i njihovih ulaganja u Crnu Goru, delegacija MER-a i ministar Milatović, sastaće se sa visokim zvaničnicima Republike Turske u čijoj su nadležnosti oblasti od značaja za unapređenje saradnje naše dvije države. Takođe, planirani su i susreti sa Odborom za međunarodne ekonomske odnose Republike Turske DEIK, predstavnicima dijaspore, privrede i investitora.

Ovom prilikom ministar Milatović sastaće se i sa čelnicima Tosyali grupe i razgovarati na temu Želježare Nikšić i aktuelnoj situaciji u ovoj fabrici”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
13.10.2021-18:22 18:22

Nema se šta pričati o željezari. Turci neka pakuju kofere. Oni ne namjeravaju da više pale peći. Dako dođu ovi Poljaci što su spominjani prije mjesec dva. Ako i to nije patka nove vlasti.