Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Davidović: Mjere preduzete, turisti bezbjedni u CG

Crna Gora je bezbjedna destinacija posebno s aspekta turizma, a nadležne institucije preduzele su sve mjere u slučaju obolijevanja turista od virusa korona u našoj zemlji, kazao je državni sekretar u MORT-u Damir Davidović

Crna Gora je bezbjedna destinacija posebno s aspekta turizma, a nadležne institucije preduzele su sve mjere u slučaju obolijevanja turista od virusa korona u našoj zemlji, kazao je državni sekretar u MORT-u Damir Davidović. On je u Jutarnjem programu TVCG istakao da je izuzetno važno da se zna gdje su turisti boravili prije ulaska u Crnu Goru.

foto rtcg.me

“Tako u slučaju pojave Kovida, epidemiolozi mogu bez problema da utvrde kretanje i eventualne kontakte turiste”, napominje Davidović.

On je podsjetio da svaki objekat privatnog smještaja i svaki hotel moraju da imaju plan djelovanja u slučaju pojave koronavirusa.

“U zavisnosti od toga je li klinička slika oboljelog lakša ili teža, preduzimaju se određene mjere. U slučaju težeg stanja, onda to preuzimaju medicinske ustanove, ako je lakša slika, hotel je dužan da premjesti gosta u dio objekta za samoizolaciju, a ako se radi o privatnom smještaju, gost ostaje u  u sobi, u samoizolaciji. Ukoliko turista ima svoju nekretninu, onda je slučaj kao sa našim državljanima, da ostaje u samoizolaciji i da se prati njegovo stanje”, naveo je Davidović.

Istakao je da država preuzima troškove liječenja ukoliko turista ima teži oblik infekcije i potrebna mu je hospitalizacija.

Davidović je pojasnio da se u zavisnosti od epidemiološkog stanje turiste i načina na koji je došao u našu zemlju, organizuje njegov eventualni povratak kući.

Značajan pad 

Davidović je u Jutarnjem programu TVCG naveo da je juče u Crnoj Gori registrovano oko 11.200 turista. To je, kako je naveo, značajan pad u odnosu na prethodnu godinu.

“Stanje je neuoporedivo sa prethodnom godinom. Imamo neke lokacje koje tradicionalno ostvaruju bolje rezultate, ali nažalost njih nema mnogo”, ističe državni sekretar.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve