Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

Ona je na toj poziciji zamijenila Emira Đikića

Funkciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata obavljaće ekonomistkinja Danijela Gačević, koja je na toj poziciji zamijenila Emira Đikića.

“Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima”, saopšteno je iz CEFTA Sekretarijata.

Oni su objasnili da je Gačević prije imenovanja bila viši savjetnik za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gdje je stekla i diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savjetnica u Ministarstvu ekonomije i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između Crne Gore i drugih zemalja.

Tokom svog karijernog puta, bila je i dio tima Svjetske trgovinske organizacije (STO).

Imenovanje Gačević, kako je ocijenjeno, predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

„Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragocjeno će biti iskustvo koje Garčević posjeduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatan zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima“, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

Gačević će funkciju vršiteljke dužnosti obavljati do izbora novog direktora CEFTA Sekretarijata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve