Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović u Vašingtonu sa predstavnicima komercijalnih finansijskih institucija

Damjanović je, tokom razgovora, naglasio odlučnost Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore za kreiranje ambijenta u kojem će rasti povjerenje u Crnu Goru, unutar globalnog investicionog poretka

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sastao se sa predstavnicima globalnih banaka i drugih renomiranih finansijskih institucija, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj saradnji i mogućim finansijskim aranžmanima.

Sadržajne razgovore, Damjanović je vodio sa predstavnicima “J. P. Morgan”, jedne od najuticajnijih finansijskih grupacija u svijetu.

Sastao se i sa predstavnicima “Global Sovereign Advisory”-a, renomirane konsultantske kuće. Produktivne sastanke imao je i sa predstavnicima investicione banke iz Londona ‘Banc Trust&Co”, kao i sa menadžmentom vodećih svjetskih banaka: “Mitsubishi UFJ Financial Group”, “Citibank”, “Banca Intesa”, “Bank of America” i “Societe generale”.

Damjanović je, tokom razgovora, naglasio odlučnost Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore za kreiranje ambijenta u kojem će rasti povjerenje u Crnu Goru, unutar globalnog investicionog poretka.

Aleksandar Damjanović
Aleksandar Damjanović

“Namjera je da, na transparentan i efikasan način, obezbijedimo najpovoljnije uslove, kako za međunarodne investitore, tako i za domaću privredu”, poručio je Damjanović u Vašingtonu.

Sagovornici su pokazali spremnost da, aktivnostima iz svog domena, doprinesu većoj vidljivosti Crne Gore kada su u pitanju međunarodna investiciona tržišta, a time i potencijalno većim ulaganjima u Crnu Goru.

Damjanović se u Vašingtonu sastao i sa ministrom finansija u Vladi nacionalnog jedinstva Libije, dr Khalidom Al Mabroukom.

Ministri su razgovarali o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje između dvije prijateljske zemlje, naročito u oblastima poljoprivrede i energetike.

Tokom sastanka postignut je konačan dogovor oko pitanja otplate, sad već decenijskog duga, koji Crna Gora ima prema Libiji, a koji će biti izmiren u najkraćem mogućem roku, tokom tekuće godine, pod uslovima i na način prihvatljiv za obje strane. U razgovorima je učestvovao i Bojan Paunović, generalni direktor Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve