Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović – Timonije: Raditi na ekonomskom približavanju CG i Francuske

Damjanović je bliže upoznao sagovornike sa finansijskom situacijom u Crnoj Gori, Predlogom Budžeta za 2023. godinu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao je jutros sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom i Pjerom Granžuanom, šefom regionalnog ekonomskog odjeljenja za Zapadni Balkan o dosadašnjoj ekonomskoj saradnji dvije zemlje i mogućnostima njenog jačanja.

Damjanović je bliže upoznao sagovornike sa finansijskom situacijom u Crnoj Gori, Predlogom Budžeta za 2023. godinu, za koji je kazao da očekuje da bude usvojen, kao i mehanizmima za koje se Vlada opredijelila u ciljuočuvanje finansijske stabilnosti.

Pored namjere da i dalje pruža podstrek evropskom putu, francuska strana pokazala je otvorenu spremnost da Ministarstvu finansija pruži i tehničku pomoć, u oblastima, za koje se utvrdi da biiskustvo ove zapadne zemlje najviše moglo koristiti .

U okviru analize postojećeprivredne saradnja, fokus je stavljen na oblasti carina, upravljanje slobodnim carinskim zonama, saobraćajnu infrastrukturu, uz konstataciju da je potrebno raditi na ekonomskom približavanju Crne Gore i Francuske.

Dogovoreno je da do sada utvrđene mogućnosti za intenzivnijom saradnjom, budu detaljno razmatrane i formalizovane tokom predstojeće zvanične posjete ministra Damjanovića Francuskoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve