Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović sa timom MMF-a: Otvoreno smo razgovarali o stanju u javnim finansijama

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, razgovarali su i o potencijalnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju državi kao članici MMF-a

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, saopštio je nakon sastanka sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), da je ovog značajnog partnera, informisao o objektivnom stanju javnih finansija, kao i planovima Ministarstva i Vlade za stabilnost i održivost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, razgovarali su i o potencijalnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju državi kao članici MMF-a.

Tim Međunarodnog monetarnog fonda, predvođen Srikantom Seshadriem, šefom misije za Crnu Goru, završio je višednevnu posjetu Crnoj Gori sastancima sa Damjanovićem i guvernerom Centralne banke Crne Gore (CBCG), Radojem Žugićem i saradnicima.

Završnom sastanku je, dodaju, prethodilo više radnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva finansija i Centralne banke.

U fokusu sastanaka sa Ministarstvom finansija bila je aktuelna makroekonomska situacija, zatim aktivnosti preduzete u cilju suočavanja sa globalnim ekonomskim izazovima, efekti nove poreske politike na stanje javnih finansija i na crnogorsku ekonomiju, kao i situacija u finansijskom sektoru i fiskalni izgledi.

“Bilo mi je zadovoljstvo da ugostim naše pouzdane partnere. Otvoreno smo razgovarali o stanju u javnim finansijama, mjerama koje se sprovode i koje su planirane, kao i o svim izazovima, naročito onima koje diktira kriza uzrokovana ratom u Ukrajini. Sagledali smo sve mogućnosti koje pruža saradnja sa partnerom poput MMF-a. Generalno opredjeljenje Ministarstva finansija je da se za neophodnu podršku obraća kredibilnim, javnim finansijskim institucijama, koje sa druge strane mogu računati na predvidivost, transparentnost i stabilnost u postupanju ove institucije”, kazao je Damjanović.

Prvi čovjek crnogorskih finansija naglasio je da je primarni cilj Ministastva finansija bolji životni standard građana, uz jačanje fisklane stabilnosti i podsticanje ekonomskog rasta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve