Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović sa Plugčievom: Potrebna snažnija podrška sjeveru kroz bolju iskoristivost sredstava iz IPA fondova

Razgovarano je i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, kao i o važnosti energetike u neizvjesnim vremenima, ali i o aktuelnim izazovima na putu očuvanja likvidnosti javnih finansija

Potrebna snažnija podrška sjeveru kroz bolju iskoristljivost sredstava iz IPA fondova, naročito u poljoprivredi, ključna je poruka sa sastanka ministra finansija, Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori, Meglene Plugčieve.

“Ambasadorka Plugčieva ponudila je pomoć njene države, koja ima bogato iskustvo na pristupnom putu Evropskoj uniji, a koje bi Crnoj Gori bilo korisno u namjeri da efikasnije koristi sredstva iz pristupnih fondova, sa ciljem snažnijeg regionalnog razvoja, naročito na Sjeveru”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Razgovarano je i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, kao i o važnosti energetike u neizvjesnim vremenima, ali i o aktuelnim izazovima na putu očuvanja likvidnosti javnih finansija.

“Ministar Damjanović zahvalio je ambasadorki na partnerskoj i prijateljskoj podršci Bugarske evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona. Posebnu zahvalnost izrazio je i za prethodno realizovane projekte koje je inicirala Bugaraska, a tiču se konkretne podrške putem grantova u zdravstvu Opštinama- Pljevlja, Žabljak, Berane, Nikšić, kao i podršci djeci i omladini Danilovgrada i Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, ambasadroka je informisala ministra o detaljima predstojeće vježbe civilne zaštite koja će se održati u Podgorici, a za koju Opština Sofija šalje Modul srednje urbane potrage i spašavanja, koji čini 37 zaposlenih, pet vozila hitne pomoći, tri laka kamiona, jedno vozilo hitne pomoći, kao i vozilo za reagovanje na incidente i nesreće sa opasnim materijalima.

“Ministar je kazao da podržava ovakav događaj, ocjenivši ga korisnim u pripremi Crne Gore za vanredne situacije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve