Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Damjanović sa Partsosom: Jačanje partnerskog okvira Crne Gore i Grčke za ekonomski snažniji Balkan

Damjanović i Partsos osvrnuli su se i na poslovanje grčkih kompanija u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na Jugopetrol, kao vodeću grčku kompaniju na crnogorskom tržištu

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović i ambasador Grčke u Crnoj Gori, Panajotis Partsos razgovarali su o bilateralnoj saradnji dvije, kako su ocijenili, tradicionalno prijateljske zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, u otvorenom razgovoru, konstatovano je da je izvjesna mogućnost daljeg razvoja saradnje u više oblasti, naročito u turizmu, energetici i saobraćjnoj infrastrukturi.

Damjanović i Partsos osvrnuli su se i na poslovanje grčkih kompanija u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na Jugopetrol, kao vodeću grčku kompaniju na crnogorskom tržištu.

Partsos je kazao da postoji interesovanje grčkih kompanija za ulaganje u našu zemlju u različitim sferama. Takođe je naglasio da Grčka nastavlja da pruža čvrstu podršku punopravnom članstvu Crne Gore u Evropsku Uniju.

Ocijenivši da su dvije zemlje sličnih geografskih karakteristika i prirodnih potencijala, kao i da dijele zajedničku viziju stabilnosti i prosperiteta Balkana, koji ima ogroman razvojni potencijal, zaključeno je da je potrebno raditi na uspostavljanju dodatnih pretpostavki za jačanje regionalne saradnje i veće integrisanosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve