Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović sa Gašparikovom: Saradnja sa UNDP-om primjer efikasne saradnje, koja doprinosi ubrzanoj realizaciji strateških prioriteta Crne Gore

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke uspješno relaizovane projekte, uz ocjenu da će se saradnja proširiti i na druge oblasti, prioritizacijom projekata u sferi pravedne tranzicije i finansiranja za održivi razvoj, uz istovremeno jačanje nacionalnog dijaloga i dostupnosti informacija građanima

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović razgovarao je sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Danielom Gašparikovom.
Ona se zahvalila na dosadašnjoj veoma konstruktivnoj i otvorenoj saradnji sa Ministarstvom, ističući očekivanje da će biti nastavljena i ubuduće.

“Ministar Damjanović ocijenio je da partnertsvo sa UNDP-om predstavlja primjer efikasne saradnje, koja, u krajnjem, doprinosi i ubrzanoj realizaciji strateških prioriteta Crne Gore”, saopšteno je iz njegovog resora.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke uspješno relaizovane projekte, uz ocjenu da će se saradnja proširiti i na druge oblasti, prioritizacijom projekata u sferi pravedne tranzicije i finansiranja za održivi razvoj, uz istovremeno jačanje nacionalnog dijaloga i dostupnosti informacija građanima.

“U kontekstu aktivnosti koje su proizvod zajedničkih napora, između ostalog, pomenuti su i programi obuka u oblastima obračunskog računovodstva, javno-privatnog partnerstva i pravedne tranzicije”, navod se u saopštenju.

Damjanović je izrazio uvjerenje da će, na temelju dosadašnje dobre saradnje, Ministarstvo finansija i UNDP nastaviti fokusirano i proaktivno djelovanje u svim reformskim oblastima. U tom smislu dogovoreno je da se već tokom juna održi radni sastanak, na kojem će se detaljno analizirati status postojećih, kao i budućih aktivnosti o kojima je već razgovarano.

“Današnjem sastanku prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu finansija, Miloš Medenica pomoćnica stalne predstavnice UNDP-a za Crnu Goru, Dragana Radević i rukovoditeljka sektora za inkluzivni i zeleni rast UNDP-a, Aleksandra Kiković”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve