Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović sa ambasadorom Slovačke: Potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su na sastanku razmijenjeni stavovi na teme od zajedničkog interesa i potencijali za jačanje razvojne saradnje prijateljskih država

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Boris Gandel, tokom prvog zvaničnog susreta, razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja bilatralne saradnje dvije zemlje.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su na sastanku razmijenjeni stavovi na teme od zajedničkog interesa i potencijali za jačanje razvojne saradnje prijateljskih država.

“Zajednički je konstatovano da Crna Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog”, ističe se u saopštenju.

Damjanović je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža evropskim integracijama Crne Gore, dok je ambasador Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou.

Iako imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, ocijenjeno je da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju.

“Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke, u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, ambasador Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu”, dodaju u saopštenju.

Obostrano je izražen interes za razmjenom iskustava i dobrih praksi, koje bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve