Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović-Popa: Stabilne javne finansije primarne u izazovnom periodu

Popa je ocijenila da Ministarstvo finansija ima stratešku ulogu u vođenju ekonomskog dijaloga sa EU, dodavši da očekuje nastavak konstruktivnog dijaloga u sprovođenju ključnih reformi

Stabilnost javnih finansija jedan je od primarnih ciljeva, naročito u svijetlu globalnih izazova, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića i šefice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.

Damjanović je naglasio da je jedan od prioriteta kvalitetnija saradnja sa EU, podsjećajući na uključenost Ministarstva finansija za većinu pregovaračkih poglavlja.

“Fokus je i da se unaprijede nadzor i kontrola upotrebe sredstava iz EU fondova”, naglasio je Damjanović.

On je, navodeći prioritete rada, istakao i opredijeljenost za kontinuirano sprovođenje socio-ekonomskih reformi, kao i to da se u narednih mjesec sagleda stanje državnog duga te kreira dalja politika.

Popa je ocijenila da Ministarstvo finansija ima stratešku ulogu u vođenju ekonomskog dijaloga sa EU, dodavši da očekuje nastavak konstruktivnog dijaloga u sprovođenju ključnih reformi.

Ambasadorka Popa je zahvalila ministru na konstruktivnom razgovoru i izrazila spremnost da zajedničkim naporima i intenziviranom saradnjom doprinesu održivosti i stabilnosti javnih finansija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve