Četvrtak, 30 Marta, 2023
Rubrika:

Damjanović: Podržati ideje koje će doprinijeti da javni sektor bude konkurentniji privatnom

Otvoren program obuke za unutrašnje revizore

Uređen javni sektor kao, prevashodno, servis građana i privrede, pretpostavka je nesmetanog funkcionisanja društva u cjelini, ocijenio je ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović prilikom svečanog obilježavanja početka realizacije novog ciklusa Programa obuke za unutrašnje revizore u javnom sektoru.

Tim povodom, kako je saopšteno iz resora, Damjanović je iskazao je punu podršku kontinuiranom profesionalnom usavršavanju, u izuzetno osjetljivoj i kompleksnoj oblasti kakva je unutrašnja revizija, a koje je omogućeno programom koji je rezultat zajedničkih napora Ministarstva finansija i Uprave za ljudske resurse.

“Program koji se tradicionalno uspješno relazuje daje ozbiljne iskorake u usavršavanju i funkcionisanju ove značajne oblasti, koja doprinosi transparentnosti u praćenju novčanih tokova i potrošnje javnih sredstava, a gdje su pomaci prepoznati, ne samo unutar javnog sektora, već i šire, o čemu svjedoče i potvrde u posljednjim izvještajima Svjetske banke i SIGMA-e (Podrška za unaprjeđenje upravljanja i rukovođenja)”; istakao je Damjanović.

Ministar je kazao da će institucija kojom rukovodi “imati sluha” i podržati sve ideje koje će doprinijeti mogućnosti da javni sektor bude konkurentniji privatnom sektoru i, kako je naglasio, obrazuje najkvalitetnije kadrove u oblasti interne revizije, kao i da Ministarstvo finansija, kroz određene zakonske procedure radi na popravljanju materijalnog statusa, odnosno uvećanju zarada za ovu značajnu struku.

Na današnjoj svečanosti, napominju iz resora, govorili su i Agron M. Camaj, direktor Uprave za ljudske resurse, Minas Trubljanin, generalni direktor Direktorata za centralnu harmonizaciju i razvoj unutrašnjih kontrola u javnom sektoru u Ministarstvu finansija i mr Marijana Nedović Radulović, pomoćnica direktora Sektora za obuku i razvoj ljudskih resursa u Upravi za ljudske resursre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve