Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Neću vratiti novac državi za put u Banjaluku, ispunjavao sam svoje obaveze

U jeku inflacije uspjeli smo da očuvamo kupovnu moć stanovništva, poručuje ministar

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, sa radnog doručka sa novinarima, poručuje da je uticaj dnevne politike bio minimalan na rad Ministarstva.

Druga opšta ocjena koju je dao na sastanku bila bi da Ministarstvo nije imalo lak zadatak da funkcioniše usred sajber napada, kojim je ovaj resor bio najviše pogođen.

“Ni dan danas nijesmo uspjeli da se oporavimo u potpunosti od napada”, naveo je Damjanović.

“Pokušali smo da budžetsku godinu zaokružimo novitetom, a to je da sve obaveze koje su prispjele u 2022. budu do kraja godine isplaćene i ne budu prenošene u 2023.”, poručio je Damjanović.

U fokusu resora je, navodi, bilo ouvanje životnog standarda.

“U jeku inflacije koja je iznosila 15-20 odsto, uspjeli smo da očuvamo kupovnu moć stanovništva. PDV nije uvećan, a 50 miliona eura uloženo je kako bismo smanjili fluktuacije cijena goriva što je više moguće”, istakao je Damjanović.

Za Alimentacioni fond za 2023. izdvojeno sedam miliona eura.

“Devet ipo hiljada eura je isplaćeno juće na ime opština Bijelo Polje, Danilovgrad, Podgorica i Mojkovac. 30% je glasilo na ime muških osoba, a veliki je broj podnijetih zahtjeva – 242 , a riješeno je tek 20 zahtjeva”, poručila sekretarka MF Ana Raičević.

Rekao je da novac koji je država izdvojila za njegov odlazak u Banjaluku da obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske, on neće vraćati jer smatra da je samo ispunio svoje obaveze kao ministar te da državu za tih 200 eura nije oštetio, već da je otišao kao dobar prijatelj RS.

“I Milo Đukanović je išao kod Milorada Dodika, pa ne vidim problem u tome”, kazao je Damjanović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve