Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović na samitu u Skoplju

Samitu u Skoplju prisustvuju zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, a ministar Damjanović ovom prilikom imaće bilateralne susrete sa makedonskim kolegama

Ministar finansija Aleksandar Damjanović učestvuje na samitu “Gledajući dalje od krize – budućnost zapadnog Balkana – inicijativa balkanskih dijaloga” koji se održava u Skoplju.

“Samit je otvorio predsjednik Sjeverne Republike Makedonije Stevo Pendarovski“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Damjanović je govorio na panelu “Posljedice samita Berlinskog procesa” u okviru kojeg je pored karakteristika samog Berlinskog procesa, diskutovano i o odnosima sa ostalim inicijativama, poput Otvorenog Balkana i drugih.

Na istom panelu učestvovali su Majlinda Bregu generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju, Nemanja Starović bivši državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Zoran Jovanovski potpredsjednik Privredne komore Republike Sjeverne Makedonije i Valeska Esch, savjetnica za zemlje Zapadnog Balkana u okviru Njemačke savezne kancelarije za inostrane poslove.

Samitu u Skoplju prisustvuju zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, a ministar Damjanović ovom prilikom imaće bilateralne susrete sa makedonskim kolegama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve