Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović i Vojinović: Neophodno poboljšati standard prosvjetnih radnika

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, sastanku čija je ključna tema bio materijalni status prosvjetnih radnika i sagledavanje realnih mogućnosti za njegovo unaprjeđenje, dogovoreno je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara

Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika, ocijenjeno je na zajedničkom sastanku ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete, Miomira Vojinovića sa predsjednikom Sindikata prosvjete, Radomirom Božovićem i potpredsjednikom tog Sindikata, Jovanom Draškovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, sastanku čija je ključna tema bio materijalni status prosvjetnih radnika i sagledavanje realnih mogućnosti za njegovo unaprjeđenje, dogovoreno je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara.

“U tom kontekstu dogovoreno je da se do kraja tekućeg mjeseca organizuje još jedan radni sastanak na kojem će biti precizno utvrđeno povećanje zarada koje će biti predviđeno Prijedlogom zakona o budžetu za 2023. godinu”, navodi se u saopštenju.

Ministri Damjanović i Vojinović izrazili su razumijevanje za stavove koje su prethodno iznijeli predstavnici Sindikata obrazlažući položaj i potrebe kolega. Ministri su potvrdili da će, zajedničkim doprinosom i posvećenošću ministarstava i Vlade, omogućiti bolji materijalni status zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice.

“Sastanak je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer su definisane početne smjernjce koje će dalje omogućiti da se standard prosvjetara poboljša u granicama realnih finansijskih mogućnosti i budžetskih kapaciteta”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve