Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović i Timonije: Naprijed ka EU uz jačanje javnih finansija

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ocijenjeno je da postoji prostor za efikasnijim korišćenjem sredstava iz evropskih fondova koji su dostupni Crnoj Gori, naročito za sjeverne opštine kojima je podrška najpotrebnija

Odgovornim, posvećenim i transparentnim vođenjem javnih finansija i njihovim jačanjem – Crna Gora će snažnije stremiti evropskom putu, poruka je sa prvog zvaničnog susreta ministra finansija, Aleksandra Damjanovića i ambasadora Francuske u Crnoj Gori, Kristijana Timonijea.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ocijenjeno je da postoji prostor za efikasnijim korišćenjem sredstava iz evropskih fondova koji su dostupni Crnoj Gori, naročito za sjeverne opštine kojima je podrška najpotrebnija.

Ambasador Timonije je podsjetio na sredstva koja Francuska opredjeljuje za zelenu ekonomiju, a kojima može raspolagati i Crna Gora.

Damjanović je istakao da očekuje da se kroz konkretne primjere saradnje radi na boljoj reputaciji Crne Gore, kada je u pitanju finansijska stabilnost i približavanje francuskom tržištu.

Ambasador Francuske je kazao da dvije države karakteriše odnos povjerenja te da Francuska Crnoj Gori daje puni podstek na evropskom putu, kao i da je tu za stručnu i tehničku pomoć, između ostalog i preko Francuske razvojne agencije.

Analizirana je, kako su naveli, dosadašnja privredna saradnja zemalja sa akcentom na najizazovnije oblasti, u prvom redu – carine, upravljanje slobodnim carinskim zonama, ali i saobraćajnu infrastrukturu.

“Namjera Francuske je da, kroz investicije i konkretnu podršku, bude što prisutnija u Crnoj Gori”, rekao je Timonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve